saritura in-naltime

ce sa caute Dumnezeu la o expozitie erotica?

In ultima perioada am observat in oras multe fetze noi; un val nou de emigranti care cauta o zona de acomodare. La scoala copiilor am avut ocazia sa ma intalnesc cu cativa nou-veniti, familii din Africa de Sud. Da, sunt albi(descendenti din olandezi, irlandezi, scotieni) si au plecat de acolo din motive de siguranta; ei stiu si vorbesc despre o realitate nepromovata nici in cadrul Campionatului Mondial de Fotbal si nici la Conferinta Lausanne 2010; de ce se ignora si aceasta fatzeta a vietii in Africa de Sud este o alta poveste.

Stiati ca unul din evenimentele foarte asteptate in Africa de Sud sunt expozitiile erotice? Sexul vinde si se vinde. Peste 50 000 de vizitatori pe parcursul a 4 zile asta inseamna o alfuenta considerabila; va putei inchipui ca fiecare merge acolo cu ceva ganduri si dorinte…

Anul trecut o biserica neoprotestanta din Afica de Sud, “GodFirst Church”, a avut standul ei in cadrul unei expozitii erotice – Sexpo 2010; lucrul socheaza si poate mira pentru ca de obicei aceste locuri sunt zone in care un crestin n-ar trebui sa calce. Biserica aceasta nu s-a dus pentru placeri in acel loc ci pentru ca cei de acolo aveau nevoie sa auda un alt mesaj despre sex si bani. Ocazia aceasta au folosit-o pentru a vorbi cu mii vizitatori si cu cativa participanti.

Nu trebuie doar sa fii curajos sa faci asta; trebuie sa-ti intelegi mandatul de a fi sare si lumina in comunitate in care iti desfasori existenta. La cat de sexualizata este societatea prezenta, nimeni n-ar trebui sa se intrebe daca o astfel de conferinta este locul potrivit pentru a vorbi oamenilor despre Dumnezeu; e drept nu toti avem capacitatea de face asa ceva si de ramane neintinati. Biserica sud-africana a sumarizat asa prezenta lor acolo; au vrut sa spuna:

1. Adevarul despe Dumnezeu;

2. Adevarul despre puterea Evangheliei;

3. Adevarul despre casatorie;

4. Adevarul despre sex;

Leave a Reply