saritura in-naltime

odihna(punct si virgula)

frunzareli de om scos din priza printre iguane…

Un om a intrat dimineata pe o plantatie de trestie de zahar inarmat cu cea mai buna ustensila pentru taiat; un cutit nou noutz cu care era dornic sa doboare orice recod la taiat trestie. A muncit fara intrerupere pana la sfarsitul zilei, fiind deseori frustrat de pauzele pe care colegii lui le luau in timpul lucrului. “Dar nu-i nimic” isi zicea el, “vom vedea cine a lucrat mai mult si cine va fi platit mai bine la final”. Sfarsitul zilei l-a gasit stors de puteri, cu inima destul de amarata privind la activitatea colegilor sai si pe deasupra s-a trezit a avea cea mai slaba recolta. “Cum e posibil?” s-a intrebat; “am muncit fara intrerupere, din greu si am taiat cel mai putin?” Discutand cu cei din jur a inteles ca in timpul in care se odihneau, colegii sai de munca nu doar stateau ci isi ascuteau cutitele cu care lucrau.

O astfel de imagine m-a ajutat sa inteleg ca odihna este ceva mai mult decat a nu face nimic. Este un important beneficiu in odihna pe care il scapam din vedere tocmai din neintelgerea a ceea ce perioada de repaus trebuie sa fie.

  • Odihna ofera perspectiva unei meditari fara graba a ceea ce Dumnezeu este. Exista o presiune in jurul nostru de a fi in timp; si atunci scurtam exact de acolo unde nu ar trebui: timpul de reflectie asupra legaturii personale cu Dumnezeu.
  • Odihna ofera ocazia de evalua viata. De-alungul drumului avem nevoie de ceva tihna pentru a reevalua ce iubim si de ce iubim.
  • Odihna ofera ocazia de a investi in perfectrea relatiilor. Perioadele de a fi alaturi de familie nu pot fi inlocuite cu nimic; da, chiar asa de a nu face nimic decat de a fi impreuna.
  • Odihna este o buna ocazie de vedea cat suntem de fragili si limitati.
  • Odihna este o declaratie deschisa ca munca nu este stapanul tau.
  • Odihna ma ajuta sa-mi clarific identitatea.
  • Odihna afirma Suverantatea lui Dumnezeu peste toate aspectele viatii mele.
  • Odihna ma ajuta sa afirm ca nu sunt dominat de ceea ce am creat sau de lucrurile colaterale existentei. Dumnezeu ne-a dat mandatul sa stapanim creatia si nu sa ne lasam stapaniti de ea.
  • Odihna subliniaza afirmatia ca trupul nostru este un templu al Duhului Sfant. “Voi nu sunteti ai vostri, ati fost cumparati cu un pret; onorati pe Dumnezeu  cu trupurile voastre”

Traim timpuri in care eficienta si productivitatea masoara perfomanta. Exista un nivel de beneficiu in odihna pe care trebuie sa o impletim cu ceea ce facem pentru a fi in paramentri stabiliti de Creator pentru existenta noastra. Toate aceste beneficii nu le vom avea decat atunci cand delibrat alegem sa ne odihnim pentru o perioada.

Leave a Reply