saritura in-naltime

pentru un trup sanatos

Aseara, David al meu a avut la scoala  o ceremonie(Grad Presentation) prin care fiecare (viitor) absolvent isi descria pe scurt in fata audientei trecutul, prezentul si viitorul. In fata celor prezenti el si-a afirmat inca o data dorinta de a  merge mai departe in domeniul nutritiei, fitness-ului. De catitiva ani s-a prins de el acest domeniu si il ascult cu interes pentru ca am nevoie de ceea ce el a acumulat. Ii admir pasiunea si disciplina in directia aceasta si am rog sa o transfere si catre alte zone ale vietii sale.

Daca vrei sa ai un trup fizic sanatos, puternic sunt cateva lucruri care ti se cer pentru a ajunge la asta. Trebuie sa mananci moderat si sanatos. Trebuie sa faci des exercitii fizice. E recomandat sa ridici greutati. Ai nevoie de disciplina.

Daca vrei sa ai un trup spiritual sanatos (aplicatie directa la biserica) pe lista de recomandari se gasesc urmatoarele:

1. Poarta-te delicat fata de cei din jurul tau (Efeseni 4:32)

Pare simplu dar se intalneste rar. Delicatetea e mai usor de gasit in cuvinte decat in actiuni.

2. Respecta-l pe cel de langa tine (1 Petru 2:17)

E nevoie sa ne respectam diferentele, unicitatea. Suntem chemati la unitate nu la uniformitate.

3. Fi sincer fata de cel de langa tine (Iacov 5:16)

Trist, prea adesea afisam un zambet larg si fals pretinzand ca totul este in regula, dar in realitate este exact opus. E riscant sa fii deschis, dar e un risc ce merita asumat.

4. Slujiti-va unii pe alti in dragoste (Galateni 5:13)

Cum am mai spus-o traim intr-o lume axata pe MINE/EU. Pentru a fi eficient intr-o viata de slujire trebuie sa punem deoparte intaietatea nevoilor personale.

5. Intariti-va unii pe altii (1 Tesaloniceni 5:11)

In loc sa ne doboram unul pe altul e nevoie sa ne ridicam unul pe altul. Avem nevoie sa ne sustinem, in special cand trecem prin momente dificile.

Asta pentru a fi cu adevarat nu doar a parea ca suntem.

Leave a Reply