saritura in-naltime

5 principii in a trata indoiala – duminica Tomii

Ieri a fost Duminica Tomii; textul studiului (exegetic) din 1 Ioan care a fost pentru ziua aceasta in Biserica Agape, a predispus perfect spre discutarea unui subiect precum indoiala;

Indoiala este o mare unealta in mana lui Satan. De la inceputul rasei umane, diavolul a lucrat sa semene indoiala in inima omului si de atunci tot planteaza seminte ale indoielii care cresc, se fortifica si devin piloni in jurul carora ne aliniem viata…

Indoiala nu este pacat. Indoiala este un produs al onestitatii intelectuale. Dumnezeu nu se teme de intrebari; noi ne temem de raspunsurile Sale. De fapt Dumnezeu ne raspunde indoielilor provocandu-ne a cauta mai mult despre spiritualitatea Sa.

Indoiala si necredinta sunt total separate. Indoiala cauta lumina. Necredinta s-a inchis in intuneric. Iubind intunericul mai mult decat lumina asta este ceea ce Dumnezeu a condamnat in spiritualitatea oamenilor.

5 principii in a trata indoiala:

 1. Gaseste radacina indoielii tale; ea poate veni din,
  1. Provocari intelectuale la adresa credintei – chestionarea credintei crestine;
  2. Bagajul emotional; o relatie dezastruoasa cu cineva din familie;
  3. Aroganta – unii oameni sunt atat de mandri pentru ca crede in Dumnezeu intrucat aceasta ii pune intr-o pozitie supusa, umila si ei vor sa traisca drept/vertical – pana “ii indoaie” pacatul…
  4. Confuzie spirituala – te indoiesti de capacitatea lui Dumnezeu de a purta de grija pentru ca nu ai inteles si nu ai acceptat mantuirea oferita prin Isus Christos.
  5. Criza personala – credinta ta este relationata foarte mult al circumstantele in care traiesti si pe care nu le intelegi;
 2. Fi sincer cu indoielile tale. Citeste Psalmii si vei vedea oameni ai lui Dumnezeu  suspendati intre Cer si Pamant in cautarile lor. Dumnezeu nu condamna indoiala ci o poate folosi spre a ne ajuta sa gasim Adevarul.
 3. Continua sa faci ceea ce este corect. Atletul continua sa se antreneze desi nu a doborat recordul mondial la primul antrenament.
 4. Leaga-te de Cuvantul lui Dumnezeu ca fiind Standardul Adevarului; nu te bizui pe emotiile tale;
 5. Practica ingrijirea preventiva. Uneori luam medicamente preventiv. La fel actioneza si cu sufletul tau, dezvoltandu-ti modalitati ale inchinarii persoanale care sa-ti ofere resurse pentru clipele de indoiala.

Leave a Reply