saritura in-naltime

acum 25 de ani…

sau 125?! nu doar 25…

Acum 25 de ani, pe 2 Mai, Vancouver aparea pe harta lumii organizand unul din evenimentele ce a catalizat melanjul globalizator pe care istoria avea sa-l consemneze dupa aceea;

“Expo 1986” a fost  – in opinia celor aflati la vremea aceea in prima linie a organizarii evenimentului international – semnul care a pozitionat orasul Vancouver pe harta atractiilor si locurilor placute de pe Terra.

Deschiderea a fost facut de Printul si Printesa de Wales (Printul Charles & Printesa Diana) alaturi de premierul canadian, Brian Mulroney si premierul provinciei British Columbia, Bill Bennett. Cei mai multi vizitatori s-au inregistrat in Octombrie 12(Duminica) – 341,806 de oameni.
Fimul produs de Disney – “Earth Star Voyager” – a fost partial filmat in cadrul pavilionului sovietic, demarand industria cinematografica prezenta acum in British Columbia – Vancouver este considerat in prezent al doilea Hollywood.

Ce-i cu 125? Atati ani au trecut de la infiintarea oficiala a orasului…o alta sarbatoare traita suficient de intens saptamanile trecute.

Si pentru ca totul sa fie unic(pt mine), astazi am participat pentru prima data la sistemul de vot pentru alegerea viitorului guvern al Canadei. Surprinzator pentru mine, oamenii au votat cu harnicie, tinerii multi, toata lumea zambea pentru ca stie ca sistemul inca lucreaza in parametrii stabiliti; si in Canada se va merge se pare pe un guvern minoritar ce are fragilitatea dar si avantajele sale. Insa nu intru prea mult in politica…

Leave a Reply