saritura in-naltime

descifrandu-l pe C. S. Lewis

cslFiind un fan al cartilor lui C.S. Lewis, propunerea celor de Tyndale House Publishers mi-a tras imediat atentia. The Soul of C.S. Lewis: A Meditative Journey through Twenty-Six of His Best-Loved Writings  reprezenti o inivatie la un duel literal ce nu trebuie ratat.

Fiecare incursiune in cartile scrise de CS Lewis nu este usoara. O colectie de pasaje apartinand celor mai cunoscute scrieri ce apartin filosofului englez a reprezentat o delectare; de accea am gustat lectura fara graba.

Cartea poate fi definita nu doar ca o compilatie din scrierile autorului englez ci si o combinatie de stiluri putand fi parcursa fie ca o carte biografica, fie ca un devotional, fie ca un volum critic al operei lui Lewis. Scrisa si sub forma unei carti devotionale/de meditatii, materialul dens al operei lui Lewis este mai usor de parcurs si intrepatruns.

Wayne Martindale, Jerry Root si Linda Washington conduc cititorul prin 26 din cele mai cunoscute scrieri ale lui CS Lewis prezentand teme spirituale ce apar in opera filosofului englez. In introducere autorii isi definesc un scop al scrierii lor: doresc sa transmita nu doar idei despre operea lui C.S. Lewis ci sa-i ajute pe cititori sa observe intrepatruderea si legatura ce exista intre Cuvantul divin si viata umana.

Cele 4 sectiuni prin care autorii isi structureaza volumul sunt: “Calatoria”, “Incercare si Victorie”, “Adancuri” si “Cuvintele harului”. Mi s-a parut inspirata si de ajutor prezentarea la fiecare capitol a unor citate biblice care accentueaza ideea extrasa din literatura lui Lewis. Acest suport denota cunoasterea foarte buna atat a Scripturii cat si a operei lui Lewis, cunsoatere pe care autorii o impartasesc cititorilor.

Aranjarea capitolelor pe subiecte ajuta la descifrarea unui segment din ideile pe care Lewis le-a presat in scrierile sale, idei care nu sunt asa de usor de retinut la o lecturare simpla a operei sale.

The Soul of C.S. Lewis: A Meditative Journey through Twenty-Six of His Best-Loved Writings  este o carte compelxa pe care o apreciaza un cunoscator al operei lui Lewis, putand reprezenta in acealsi timp un bun punct de plecare pentru cel care vrea sa se intieze in opera prestigiosului autor englez.

un fragment din carte poate fi gasit aici;

 carte poate fi cumparata de la

Amazon

ChristianBook

Chapters

Am putut parcurge aceasta carte prin amabilitatea celor de la Tyndale House Publishers care mi-au oferit-o pentru recenzie.

Leave a Reply