saritura in-naltime

ateii evanghelizeaza?

Ceva vreme in urma David al meu mi-a “aruncat” peste umar ceva imagini de la un film nou, The Ledge, care ar fi interesant de vazut. De fapt cam asta e acum dinamica schimburilor intre noi; el mai “arunca” din cand in in cat tot felul de productii media iar eu ii mai “azvarl” ceva carti…

Saptamana trecuta l-am vazut si pe Steve Walsh de la CNN vorbind despre noul film cu tenta ateista –  The Ledge – care vrea sa-i “evanghelizeze”/atraga/coaguleze pe cei nedoritori de Dumnezeu.

Regizorul Matthew Chapman promoveaza pelicula ca o incercare a Hollywood-ului de a prezenta pozitiv ateii si negativ crestinii. El  isi doreste ca “The Ledge sa realizeze o conectare emotionala cu publicul; sa fie precum un <Brokeback Mountain> pentru necredinciosi”.

Ateii ce slaveau pana acum ratiunea si logica merg pe panta emotionala. Oare de ce?

Chapman crede ca un eroul ateu va influenta oamenii sa accepte mult mai usor ateismul la fel cum eroul din  “Brokeback Mountain” a ajutat la acceptarea persoanelor homosexuale.

Am ceva motivatii pentru a vedea aceast film pentru ca am cateceva in comun cu regizorul Champman. Suntem facuti de acelasi Dumenzeu (chair daca el nu considera asta) si traim pe acelasi pamant. Avantajul meu este ca eu inteleg chair ca este loc si pentru atei in lumea asta, in timp ce el nu considera ca e loc pentru crestinism/religie in acelasi spatiu.

Interesant si cu ateii astia; cu cat vor sa-l “omoare” mai mult pe Dumnezeu cu atat il tin mai “viu”.

Leave a Reply