saritura in-naltime

Jesus, My Father, the CIA and Me: A Memoir…of Sorts – Ian Morgan Cron

 

Intr-o anumita perioada a copilariei cei mai multi dintre noi ne vizualizam tatal drept o persoana extraordinara, un erou formidabil care e gata sa ne scape din orice bataie de pe strada sau din curtea scolii. Pentru Ian Morgan Cron asteptarile se pare ca n-au fost prea mari dar surpriza a fost de calibru descoperind la inceputul adolescentei ca tatal sau nu este agent de bursa ci un Agent CIA.

 

Jesus, My Father, the CIA and Me: A Memoir….of Sorts este o indrazneata productie a Thomas Nelson Publisher ce prezinta un Ian Morgan Cron crescut intr-un mediu catolic de un tata agent al unui serviciu secret si care consuma cu generozitate bautura. Autorul si-a petrecut copilaria incarcand sa fie iubit, o dragoste pe care tatal sau nu a fost capabil sa i-o ofere. Experienta lui nu este singulara si poate de aceea este nevoie de cineva sa o spuna; limbajul poate surpinde prin lejeritatea unor expresii – nu prea potrivit in gura unui preot episcopalian – dar cred ca acele cuvinte sunt acolo pentru ca asa au fost rostite/gandite la vremea in care autorul traia respectivele experiente.

 

Ian Morgan Cron realizeaza si invita cititorul la o inedita calatorie in spatiul copilariei sale; dincolo de imaginea controversata a tatalui sau razbatand din acele timpuri perioada scolii, a contactului cu lumea religioasa, negarea lui Dumnezeu si apoi asezarea si gasirea linistei in prezenta Dumnezeu. Cartea este relatarea unei istorii care are nevoie de salvare, de harul pe care Ian il gaseste pana la urma in bratele Celui despre care stia dar in care nu mai avea nici o incredere, Isus Christos. De fapt autorul alterneaza pasaje din trecut cu cele din prezent impletind istoria sa cu cea a tatalui sau, imbinarea fiind foarte bine realizata, dovedind un exercitiu scriitoricesc bine articulat.

 

Cartea are umor (uneori prea negru) autorul aratand ca stie acum sa se raporteze senin la situatii nu tocmai placute din viata. La mijlocul ei cartea prezinta franc perioada de manie, razvratire, deceptie la adresa divinitatii. Acolo Ian si-a pierdut credinta. Acolo Ian are curajul de a-i solicita lui Isus Christos sa-si ceara iertare pentru ce a pus in viata sa.

 

“Jesus, My Father, the CIA, and Me: A Memoir…of sorts” este o autobiografie inedita, onesta ce nu prezinta explicit cum s-a realizat intoarcerea lui Ian din nou spre Dumnezeu; acest moment al intoarcerii este simtit de cititor fara a fi nicaieri mentionat. Autorul stapaneste bine limba engleza dezvoltand un stil bogat in sensuri, nu greoi, memorabil pentru cititor.

 

 

Am putut parcurge acesta carte prin bunavointa Thomas Nelson Publishers, ca parte a programului de recenzii. Nu mi s-a solicitat sa scriu o recenzie pozitiva; opiniile exprimate imi apartin. Mentionez aceasta in concordanta cu Federal Trade Commission’s 16, Part 255 “Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising.”

 

Ian Morgan Cron este in prezent preot episcopalian, comunicator si autor.

 

Alte detalii despre autor

 

Amazon

 

ChristianBook

 

Chapters

 

Leave a Reply