saritura in-naltime

crestinism spatial

Priveam ieri si citeam despre  Kenneth si Chris Bray(tata si fiu) prezenti la prima lansare si la ultima lansare a unor echipamente de zbor in spatiu.

Reorganizarea NASA nu ma priveste si nici problemele bugetare legate de cucerirea sptiului cosmic dar cred ca atara vreme cat bula financiara se desumfla usor(inca) vor fi din ce in ce mai multe reorientari. Pentru unii axati mai mult pe eradicarea saraciei pe pamant si solutionarea a diferite nevoi sociale, cutezanta de a calatori si explora spatiul cosmic este doar un alt turn Babel modern.

Si apropo de Biblie, crestinismul a ajuns in spatiu in cel putin 3 imprejurari:

-1968 in timpul primului zbor cu echipaj catre Luna(nu a aselenizat) misunea Apollo 8 (Frank Borman, Jim Lovell si William Anders) a citit Geneza 1.1-10 pentru a celebra Craciunul. Probabil unii isi amintesc doar faptul ca Madalyn Murray O’Hair a protestat si dat in judecatata, cu aceasta ocazie,  Guvernul SUA pentru propaganda religioasa.

-1969 chiar inainte ca Neil Armstrong sa devina primul pamantean care a pasit pe suprafata selenara(misiunea navetei Apollo 11) el si Edwin Aldrin au luat Cina condusi (de la distanta) de un episcop al unei biserici prezbiteriene. Interesant ca din cauza procesului intentat de O’Hair, NASA nu a difuzat momentul in care Edwin Aldrin a citat din Ioan 15.5.

-a fost nevoie de 3 incercari pentru a trimite Biblia (versiunea KJV) spre Luna. Pe Apollo 12, Biblia a fost accidental plasata in modulul de comanda care doar s-a invartit pe orbita. In misiunea Apollo 13 astronautii au esuat in aselenizare din cauza unei defectiuni la bord. Pe 5 Februarie 1971 in cadrul misiunii Apollo 14, Biblia a fost in modulul care a atins Luna.

Oameni dedicati cercetarilor si preocupati de stiinta(Bacon,Newton, Descartes, Kelvin, Joule, Boyle, Kepler, Collins) l-au inclus si pe Dumnezeu in setul lor de valori.

Leave a Reply