saritura in-naltime

Greg Laurie: Let God Change Your Life / Lasa-l pe Dumnezeu sa-ti schimbe viata

Perioade intregi din viata suspinam dupa schimbare iar cand suntem pusi in fata ei ezitam, dam inapoi. Schimbarea de care Greg Laurie – evanghelist prin excelenta – vorbeste este una decisiva/radicala, una care iti afecteaza fiecare zona din vata ta.

Let God Change Your Life” cuprinde in esenta lucrurile importante si simple ale bisericii primare: “cum sa-l cunosti pe Dumnezeu”, “cum sa-L urmezi” si “cum sa-L faci cunoscut”. Acestea sunt si punctele principale in jurul carora este structurata cartea.

Stiu, radicalismul este un termen neprietenos multora, gresit inteles si accentuat in contexte care presupun fanatismul, extremismul. Radicalismul de care Laurie vorbeste promoveaza hotararea ferma de a trai pentru Dumnezeu, ascultand/urmanad in toate detaliile vietii ceea ce Dumnezeu il invata pe om. 

Laurie scrie precum vorbeste; stilul sau degajat – care il face si usor de indragit – este present inca din primele pagini ale cartii iar umorul indus te ajuta sa receptionezi/primesti mai bine suma de informatii care nu iti place intodeauna(cum te vede Dumnezeu si ce e necesar sa schimbi). 

Mi-a placut modul complet in care priveste transformarea individului prin mesajul spiritual al Bibliei. Partea ucenicizarii, deseori lasata descoperita de catre evanghelisti – este cea pe care Greg Laurie o prezinta cel mai articulat si este bine integrata structura firului explicativ in care prezinta adevarul Scripturii.

In opinia sa ucenicia crestina aplicata individului reflecta:

  • O credinta personala in salvarea/rascumpararea oferita de jerfta Domnului Isus Christos.
  • Cunoasterea continua a Scripturii.
  • Viata de rugaciune si devotiune.
  • Asumarea/disponibilitatea unor(la) riscuri ce privesc libertatea individuala.

 Cateva citate: “Ucenicia inseamna a pune deoparte scopurile, golurile, ambitiile si dorintele personale; singura obsesie pe care un crestin ar trebui sa o aibe este Isus Christos. (p.83-84) Cand viata ta se va sfarsi nu vei regreta ca ai mers la Biserica prea mult sau ca ai citit Biblia prea mult” (p.107) “Isus nu a invitat oamenii sa-L urmeze din cand in cand. El i-a invitat sa-i fie urmasi cu/din toata inima. Unii oameni raspund doar la anumite cerinte ale uceniciei cristice. Ei aleg doar ceea ce le convine si ingnora restul” (p. 78-79)

Ideea pe care o accentueaza in privinta promovarii credintei persoanale in jur nu este noua: “daca iti este rusine si frica sa vorbesti altora despre credinta ta atunci este bine sa-ti reanalizezi dedicarea ta fata de Christos”. Crestinismul s-a umplut de spectatori si critici, de pasivi si gasesti foarte putini oameni implicati. Laurie nu vorbeste din pozitia didactica ci din perspectiva unui om care a trait si exprerimenteaza ideile prezentate; ilustratiile din viata persoanala dau putere argumentelor sale. La finalul cartii Greg Laurie isi conduce cititorii spre promovarea personala a marturiei lui Christos oferindu-le totodata un laborious suport practico-teologic.

El ii incurajeaza pe crestini sa citeasca si sa studieze Biblia, nu sa-i lase pe altii sa faca asta in locul lor. Ii provoca pe crestini sa depinda in marturia lor de puterea si presenta Duhului Sfant si sa nu se bazeze foarte mult pe capacitatile lor.

Dorinta lui Greg Laurie pentru fiecare crestin este sa traiasca o viata pasionanta pentru promovarea Adevarului, plina de puterea Duhului Sfant si sa se inchine cu toate resursele inaintea lui Dumnezeu

 

Greg Laurie este unul din pastorii Harvest Christian Fellowship din Riverside, California. Este present in media radiofonica prin programul “A New Beginning” . Detalii

 

 

I received this book through The B & B Media Group, Inc. book review bloggers program. The opinions I have expressed are my own. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission’s 16 CFR, Part 255vf: “Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising.”

Leave a Reply