saritura in-naltime

fiind un lider pentru Dumnezeu – Wiersbe

Inca de la inceptul anilor ‘90 – de cand am putut parcurge primele carti din seria “Be” Warren Wiersbe m-a atras prin stilul sau sintetic, concis; si de atunci nu pot spune ca am fost dezamagit si de alte carti pe care le-am parcurs purtand semnatura sa.

Prin ultima sa carte Being a Leader for God aparuta la Baker Books am reintlanit un om ce priveste in urma la cei 60 de ani de slujire inaintea lui Dumnezeu si a oamenilor (cu precadere in organizatia Youth for Christ Intrnational si Back to the Bible; a fost desemena unul din pastorii Moody Chruch din Chicago) si care ofera ceva din intelepciunea acumulata de-a’lungul drumului pentru cei ce se afla temporar si ei in pozitii de slujire crestina. Fara a fi o carte structurata metodic el incepe totusi de la o definitie. Vorbind de un lideri crestini, Wiersbe se refera la : “oameni care prin credinta sunt dispusi sa foloseasca abilitatile si oportunitatile/ocaziile, caracterul si autoritatea pentru a-i sluji pe altii si a-i ajuta sa implineasca chemarea pe care o au, pentru binele propriu, al organizatiei si pentru slava lui Dumnezeu.”

Catea poate fi privita si ca o suma de reflectii persoanale care au un caracter parintesc in ceea ce priveste a fi un conducator placut in ochii lui Dumnezeu. Dezvolta introspectii si focalizeaza gandirea in directia a ceea ce este bine pentru Dumenzeu si oameni. El spune: “…pentru a face o diferenta in aceasata lume crestinii trebuie sa inceteze sa se manifeste si sa imite planul existent in lume. O planificare eficienta si o slujire justa incepe cu o gandire corecta iar aceasta din urma vine din intelepciunea lui Dumnezeu.”

“Being a Leader for God”  cuprinde maxime, ilustratii, cuvinte de intelepciune pe care Wesbie le presara, le impleteste cu gandurile sale despre o conducere inteleapta in contexte crestine.

Structurata in 21 de capitole, cartea pare usor de citit si prin prisma faptului ca autorul asterne pe hartie ganduri, idei pe care le simteai si cu care erai de acord si poate nu stia cum sa le exprimi.

O carte ca aceasta nu va spori de la sine supunerea fata  de Dumenzeu dar poate provoca sinapsele meditarii spre a indeplini sub calauzirea si prin puterea Duhului Sfant ascultarea deplina de Dumnezeu care i se cere unui lider.

Locuind in prezent  in Nebraska, Warren Wiersbe continua sa fie activ in ale scrisului, neconsiderand pensionarea o varsta a inactivitatii.

Citeste o sectiune din carte

De cumparat de la

Amazon,

Christianbook.com,

BarnesandNoble.com

“Book has been provided courtesy of Baker Publishing Group and Graf-Martin Communications, Inc.
Available at your favourite bookseller from Baker Books, a division of Baker Publishing Group”.

Leave a Reply