saritura in-naltime

tocmai ma ridic

“Cum esti mai, sus sau jos? Sunt bine, tocmai ma ridic…”

Jos. O pozitie, o stare, o realitate. Toti avem zile/momente in care ne simtim jos, desumflati, dezamagiti. Toti avem drumul nostru cu gropi si cicatricele noastre.

Ni se spune ca poate fi ceva bun si in aceasta stare dar nu prea intelgem mereu. Procesul ridicarii nu este intotdeuna usor.

Sunt in general o persoana pozitiva care vad in orice usa trantita in nas si in orice sapte ce mi se intoarce, o binecuvantare ascunsa. E drept nu intotdeauna mi se pare asa si uneroi chiar imi trebuie ceva timp pana sa inteleg.

 

Getting Back Up When Life Knocks You Down aparuta la Bethany House, pune impreuna varii experiente umane comune si adauga in dreptul fiecareia pasi simpli pentru revigoare sufleteasca si ridicare.

 

Jeremy Kingsley scrie practic, in capitole scurte, in cadrul carora are puncte si sub-puncte sugerand solutii si descriind metode cum poti sa treci prin problemele care te-au doborat. El afirma Cuvantul lui Dumnezeu si incurajeaza pe cei amortiti si letargici, blocati in ceea ce li s-a intamplat.

 

Cartea este structurata in 12 capitole:

Inapoi in joc / Back in the Game,

Puterea de a nu renunta/ The Power of Perseverance,

Durerea ce vindeca/ The Hurt That Heals,

De la negare la reinnoire / From Denial to Renewal,

Transformand mania intr-o actiune pozitiva / Turning Anger into Positive Action,

Cea mai buna afacere pe care o poti face / The Best Deal You’ll Ever Make,

Masura Responsabilitatii / A Measure of Responsibility,

Gasind eliberarea in iertare / Finding Freedom in Forgiveness,

Parasind vinovatia / Letting Go of Guilt,

Ingrijoreza-te putin, razi mai mult / Worry Less, Laugh More,

Nadajduieste in mai bine / Holding Out For Hope.

Inca in picioare  / Standing Still

 

In fiecare capitol Kingsley exploreaza o criza (respingere, durere, indepartare, manie, vinovatie, neiertare/ iertare, ingrijoarare, etc.) si prezinta pe scurt cateva idei despre cum poti sa treci prin situatia respectiva si sa consideri ca este ceva bun, din care poti invata. Desi sunt prezentati pasi spre revigorare – accentuand factorul uman –  vindecarea finala vine de la Dumnezeu prin Duhul Sfant.

 

Daca te confrunti chiar acum cu situatii “ciudate” in viata ta, daca te simti singur si parasit vei gasi in Getting Back Up When Life Knocks You Down un punct de plecare/ridicare.

Citind aceasta carte mi-am dat seama inca o data ca viata e simpla, scurta si deseori frumoasa.

 

“Book has been provided courtesy of Baker Publishing Group and Graf-Martin Communications, Inc. Available at your favourite bookseller from Bethany House, a division of Baker Publishing Group”.

 

Disponibila la

Amazon,

Christianbook.com,

BarnesandNoble.com

Leave a Reply