saritura in-naltime

Ce se mai vinde-n vremuri de criza

Astazi in California se afla pe tabelul de licitatii o limuzina construita special de compania Ford pentru vizita pe care Papa Paul al VI-lea a intreprins-o in SUA in urma cu aproape 50 de ani.
Evenimentul va fi gazduit de Quail Lodge, Carmel, California iar la categoria ‘Exceptional Motorcars and Motorcycles’ va fi licitat 1964 Lincoln Continental Parade Limousine.
Papamobilul a fost folosit de Suveranul Pontif in timpul participarii la intalnirea ONU pentru pace in cadrul careia a tinut o cuvantare. Este considerat cel mai luxos papamobil din istorie.
Masina a fost construita in mai putin de 2 saptamani dupa ce Vaticanul a lansat comanda.
In 1968 Vaticanul a mai solicitat automobilul sub forma de imprumut pentru 39th Eucharistic Congres din Bogota, Columbia. Cu aceasta ocazie au trebuit operate ceva modificari la motor pentru a face fata altitudinii la care se afla orasul Bogota.
Pe December 27 in acealsi an(1968) echipajul navetei Apollo 8, s-a intors din prima calatorie orbitala in jurul corpului selenar; cu acest prielj in cadrul paradei de gala organizate la Chicago acestia au folosit acelasi “papamobil”
Apoi si alte echipaje de astronauti au imprumutat vehicolul pentru parade (echipajele Apollo 15 (Worden, Scott and Irwin), Apollo 13 (Lovell, Haise, Mattingly) si Apollo 11 (Armstrong, Aldrin, Collins)).
Din dotarile automobilului: system audio ce permite si adresarea publica, lumini interioare, putere electrica oferita de 7 baterii, acoperis detasabil, sisteme de securitate, etc.
Vehicolul pleaca de la un pret de $350,000. Are cineva ceva maruntis…?

Leave a Reply