saritura in-naltime

inlocuind reincarcarea cu reumplerea – Replenish, Lance Witt

Ideea de reincarcare imi vine in minte oridecate ori am ceva timp liber; cum sa-l petrec mai bine, reincarcandu-mi bateriile.

Dar de ce reincarcare si nu reumplere? Diferenta nu este doar terminologica; actiunile  se desfasoara in planuri diferite sugerand ambiente distincte. Activitatile variate de peste zi imi ofera uneori sansa unor reincarcari surprinzatoare. Mi se aprind beculete cu idei si intrebari iar mintea nesatioasa toaca marunt. Dar pentru reumplere am nevoie de liniste si asezare.

In directia reumplerii, cartea lui Lance Witt – Replenish: Leading from a Healthy Soul, mi-a dat ocazia de a analiza resorturi ascunse ale sufletului.

Sufletul unii slujitor bisericesc/eclesial se imbacseste cu mutle scame. Astfel aapare nevoeia unui filtru – resort duhovnicesc – pentru a bloca/limita imbacseala de situatii, vorbe si gesturi.

Cei care supravegheza peste sufletele altora trebuie sa fie atenti si alerti asurpa sufletului lor. Este un pret de platit in orice postura bisericeasca iar Lance Witt expune onest pericolele si posibilele solutii ale unui suflet obosit de interactinea umana.

Cartea este structurata elegant lansad mereu loc unor introspectii sau discutii de final prin parcurgerea intrebarilor concluzive. Capitolele nu sunt lungi iar idelile sunt usor de parcurs.

Structural cartea are 4 sectiuni:

  • De-Toxing Your Soul: pericolul toxinelor in slujirea crestina;
  • Start Here…Start Now: puncte de avertizare pentru suflet;
  • Sustaining a Lifetime of Health: obiceiuri bune  si nu prea…
  • Building Healthy Teams: echipa ce te ajuta sau incurca;

Mi-au atrat atentia deosebit capitolele: “Idolatry of Leadership” , “Fatigued, Frazzled, and Fried”, ” Does Your Soul Have a Backbone?”, “Is Your Team Culture More Corporate Than Christlike?”

Cumva cred acum ca reincarcarea-i pentru minte, iar reumplerea-i pentru suflet.

Recomand aceasta carte oricarui  prins intr-o conexiune de slujire crestina. Va sti cum sa se pazeasca, sa ajute si ce sa pretuaisca din relatiile pe care le are.

Autorul este fondatorul misiunii Replenish Ministries si este cunoscut ca “pastorul pastorilor” prin activitatea depusa in cadrul comunitatii Saddleback Church.

Un fragment din carte aici

Book has been provided courtesy of Baker Publishing Group and Graf-Martin Communications, Inc.
Available at your favourite bookseller from Baker Books, a division of Baker Publishing Group.

Leave a Reply