saritura in-naltime

alearga pentru sanatatea ta inainte de a alerga dupa ea

Anul acesta am alergat mai mult decat de obicei. Nu, nu o spun cu prea mare satisfactie pentru ca nu am ajuns acolo unde am vrut si pentru un perfectionist neatingerea scopului este o drama mare(lucrez inca la adaptabilitatea la tot felul de drame…) Ceva schimbari in programul zilnic mi-au permis niste ajustari greu de intrevazut cu ceva luni in urma. Acum sa nu-ti inchipui ca am alergat cine stie dupa ce sau ca cine stie cine m-a fugarit (stiu eu o gluma despre situatia asta dar nu pot sa o scriu – e doar pentru prieteni mai speciali).

In fine; alerg sau incerc sa alerg pentru mine, pentru inima mea. Nu am neaparat un program fix, doar cateva repere. Bucuria de a avea un companion este salutara; cand o carte insoteste aceasta activitate parca sunt si mai multe sanse sa devina o rutina pozitiva.

Invitatia celor de la Tyndale House Publishers de a parcurge un devotional adresat special alergatorilor mi s-a parut ceva demn de luat in considerare pentru periaoda de viata in care ma aflu.

The Runner’s Devotional: Inspiration and Motivation for Life’s Journey…On and Off the Road, scrisa de o o echipa inedita tata –fata,  Dave Veerman – Dana Niesluchowski  contine multe sfaturi utile celor aflati la inceputul sau implicati mai de mult in activitati fizice.

Noutatea unui astfel de devotional nu este doar publicul tinta ci si strucurarea pe saptamani si nu pe zile. Cred deasemenea ca poate fi parcurs mai greu de persoane care nu isi propun activitate fizica zilnica.

Cartea este o imbinare reusita, un mix interesant intre analizarea unro pasaje biblice(nu abunda in multe pasaje biblice dar dozeaza suficient adevarul Scripturii pe intelesul oamenilro dinamici), sfaturi de fitness, sugestii privind imbunatatirea sanatatii combiate sugestiv cu intampalri reale si pagini pentru inserarea meditatiilor/observatiilor proprii. A fost fascinant pentru mien sa realizez cati oameni alearga in Biblie si o fac cu folos.

Recomand aceasta carte oricarui alergator dedicat

Tyndale House Publishers has provided me with a complimentary copy of this book in return for an honest review.

un fragment din carte

Poate fi achizitionata;

Amazon

Christianbook

Chapters

Revenind la echipa de autori(tata-fata) ce poate fi mai frumos decat sa realizezi ceva (mare sau marunt) impreuna cu copilul tau. Eu mi-am propus sa alerg cu ambii copii; pe rand am parcurs ceva km cu David si apoi cu Naomi.

De fapt recent fata lu’ tata m-a invitat sa alerg alaturi de ea. De obicei eu o invitam si ea ma refuza; acum situatia s-a schimbat dar…ce conteaza este altceva. In timpul ultimei alergari mi-a dat o veste foarte importanta pentru viata ei. Care e aceea? Eheee…daca vi sa alergi cu noi poate o sa afli.

 

 David al meu mi-a spus ceva saptamani in urma ca termenul “educatie fizica” a fost inventat de canadieni.  Si am putut vedea asta prin multitudinea de persoane si activitati ce trec zilnic pe strada noastra. Canadienii nu au fost de accord doar cu idea de activitate au vazut ca este nevoie de o educatie in aceasta directie. Si cum o carte este intotdeauna un vehicol educativ, legat si de idee anterioara privind armonizarea diferitelor compartimente ale vietii, de echilibrul ce trebuie sa existe intre sanatatea trupului si cea a sufletului semnalez si a doau parte  din seria “40 days to Better Living-Hypertension” scrisa de Dr. Scott Morris si adresata de aceasta data hipertensivilor.

Realizata in acealsi stil devoltional, noul volum ofera multiple sugestii pentru o viata in care sanatatea si binele este ceva ce se cultiva si se intretine. Incepand cu gandurile de dimneata si terminand cu reflectiile de seara acest volum (adresat cu precadere hipertenisivilor) imbina idei, sugestii din acelasi domenii reprezentate si in primul volum adica viata personala de credinta, sanatatea, munca, starea emotionala, familia, prietenii si nutritia. O invitatie la o alta calatorie de 40 de zile care iti vor furniza elemente pentru o viata simpla si sanatoasa.

Perioada este impartita in 6 saptamni ce poarta cu ele exemple a 6 oameni diferiti, Linda, Marcus, Arthur, Alejandra, Dora si Eloise. Acestia au fost voluntari ce au veniti la Church Health Center pentru ajutor si sustinere iar cazurile lor aduc un plus pentru particularizarea acestor informatii in dreptul fiecarui cititor.

Parcurgerea acestei carti predispune nu doar pentru schimbari in registrul nutritional sau cel al activitilor  ci mai important in cel al relationarilor si atitudinilor.

Desi poate nu te incadrez in publicul tinta volumul ofera informatii cum sa ii ajuti pe cei hipertensivi si cum sa incerci sa previ  astfel de probleme in dreptul tau. Mi-a placut accentul elegant axat pe rugaciune zilnica si fixarea unor scopuri pentru fiecare zi.

de cumparat de la:
Amazon
Christianbook

Aici poti vizita website-ul autorului.
A greatfull thanks to Audra Jennings (TBB Media) for sending me this book through The B & B Media Group, Inc. book review bloggers program. The opinions I have expressed are my own. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission’s 16 CFR, Part 255vf: “Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising.”

Leave a Reply