saritura in-naltime

ce vrea Dumnezeu de la mintea mea

Cartea lui Norman Wright a lasat multe pagini cu adnotari in urma ei; iata un sumar a ceea ce vrea Dumnezeu de la capacitatea mea de a rationa:

Marcu 12.30

“Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta”; iata porunca dintai.

Luca 24.45

Atunci le-a deschis mintea, ca sa inteleaga Scripturile.

Romani 8.5

In adevar, cei ce traiesc dupa indemnurile firii pamantesti umbla dupa lucrurile firii pamantesti; pe cand cei ce traiesc dupa indemnurile Duhului umbla dupa lucrurile Duhului.

Romani 12.2

Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita.

Filipeni 4.8

Incolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca.

 

 

Cat despre imaginatie, lectura biblica  evidentiaza directia toxica spre care e indreptata:

 

Efeseni 4.17 Iata, dar, ce va spun si marturisesc eu in Domnul: sa nu mai traiti cum traiesc paganii in desertaciunea gandurilor lor,

Romani 1.21 fiindca, macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la gandiri desarte, si inima lor fara pricepere s-a intunecat.

sau

1 Cronci 28.9  Si tu, fiule Solomoane, cunoaste pe Dumnezeul tatalui tau si slujeste-I cu toata inima si cu un suflet binevoitor; caci Domnul cerceteaza toate inimile si patrunde toate inchipuirile si toate gandurile. Daca-L vei cauta, Se va lasa gasit de tine; dar daca-L vei parasi, te va lepada si El pe vecie.

 

Leave a Reply