saritura in-naltime

sa fie pace in lume, sa fie p…

Vers si ritm din inflacaratul cenaclu mi-a suierat pe la urechea interna privind niste poze…

De fapt azi, la o minuta de cafea, un coleg imi arata un articol din ziar ce prezenta pozele din campania UNHATE initiata de Benetton.

“Ce zici?!”

“Ce zic?…”

Stiindu-l un tip mai fara Dumnezeu in lume, am raspuns simplu: “Nu ma mira…”

El a continuat insa discutia destul de indignat pe ideea  prezentata in poze si scandalizat de asocierile facute. Si ca deranjul sa-i fei complet i-am mentionat de un sarut intr-o gradina, noaptea la lumina tortelor, urmat de o taiere de ureche…

Ideea celor de la Benetton e material didactic in publicitate – te derajeaza, se imprima, starneste reactie – si tusheaza nevoia unei lumi fara ura in care pacea sociala, economica, spritiuala se poate instala prin acorduri pur umane.

Dincolo de grotescul lor pozele astea mi-au adus aminte si de mai vechi relatari misionare din Moldova de peste Prut(Andrei, mai tii tu minte…) unde  oamenii te apreciau si se bucurau ca-i vizitezi oferindu-ti astfel de apropieri – bushon la bushon –  uneori chiar luindu-ti parinteste capul in palme ca sa nu poti scapa…

Imaginile n-au prea starnit apreciere in jurul meu; n-au reusit sa amuze ci sa confuze…

In toleranta lume crestina, Vaticanul va da in judecata Comapania Benetton(din nou dupa un alt proces prin 1991) si compania de publcitate dar nu va putea decat sa le sporeasca celebritatea autorilor. “Noi suntem aia dati in judecata de Vatican!” Va fi putin diferit daca se va deranja liderul islamic Ahmed al-Tayeb  intrucat cei din lumea musulmana nu prea stiu de gluma la capitolul saruturi intre persoane de acelasi sex. La ei judecatata va fi simpla si rapida si…taioasa.

Sarutul nu prea mai este o expresie a dragostei si apropierii. Asta o stim cel putin de la Iuda(din Iscariot) incoace…

 

 

Normalitatea poate fi perceputa numai la ipostazele in care aparare Cancelarul german, de aceea zic ca-n filmul lui Bratu: Angela merge mai departe.

Leave a Reply