saritura in-naltime

o comparatie necesara:Biblia si Qur’an

Locuiesc intr-un mediu multi-etnic si pluri-religios de aceea urmaresc sa cunosc, sa ma documentez cu privire la o raportare corecta fata de toti cei care sunt in jurul meu, vecini, colegi, prieteni.

Pe teme crestinsm-islam s-a scris mult, s-a vorbit mult si deseori cu patos. In cartea lui Rich Richter, “Comparing the Qur’an and the Bible: What They Really Say about Jesus, Jihad, and More” – aparuta la Baker Publishing Group, am gasit o abordare echilibrata a temelor importante si subiectelor esentiale in cele doua religii. Carte este scrisa din perspectiva unui crestin care trebuie sa fie informat, pregatit sa stie cum sa-si prezinte crezul si pricipiile de viata in fata oricui, fiel el adept al isalmului sau a altor religii.

“Comparing the Qur’an and the Bible” acopera succint subiecte precum Dumnezeu/Allah, Creatia, Isus, Avraam, Ingeri /Jinn, Caderea omului, Sacrificiu, Jihad, Har, Viata Sfanta, Judecata, Paradis, Nastere din nou, Rugaciune. Prezentarea in paralel a textelor religioase din Qur’an si Biblie despre aceste subiecte conduce spre o forma de intelegere incipienta ce poate fi aprofundata.

 

Vorbind despre adevar si minciuna in persoan lui Duemnzeu Richer accentuaza despre Sfanta Scriptura: “ The Bible is either absolute or it is obsolete.” (p.177)
Analizand subeictul “nasterii din nou” Richter mentioneaza ca Allah “nu ofera nastere din nou”, acesta nefiind ncesara daca omul nu este pacatos.

La finalul fiecarui capitol autorul ofera un sumar teologic al textelui, subeictului prezentat in paralel. Autorul ofera intr-o astfel de abordare si o serie de raspunsuri la invataturi islamice.

Ca un crestin ce vrea sa inteleaga cultura si credinta altor oameni personal consider cartea lui Richter o buna si moderata referinta. Intelegerea diferentelor este esentiala pentru a deslusi apoi cum poate fi prezentat Isus.

Rich Richter a fost pentru 50 de ani pastor luteran in Missouri fiind participant si sustinand diferite intlanri/conferinte despre paralelismul celor doua texte religioase.
Book has been provided courtesy of Baker Publishing Group and Graf-Martin Communications, Inc. Available at your favourite bookseller from Bethany House, a division of Baker Publishing Group

 

De cumparat de la

 

Amazon,

Christianbook.com,

BarnesandNoble.com

Chapters

Leave a Reply