saritura in-naltime

Cernut – Sifted

“Simone, Simone, Satana v-a cerut sa va cearna ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca sa nu se piarda credinta ta; si dupa ce te vei întoarce la Dumnezeu, sa întaresti pe fratii tai.”

Textul din Luca 22.31-332 a fost una din mentionarile surpinzator-patrunzatoare pentru mine din cadrul studiului 1 Ioan pe care tocmai l-am incheiat in Biserica. Mi-am adus aminte de el structurand o aplicatie la textul din 1 Ioan si la momentul respectiv mi-am dat inca o data seama cat de putin cunosc din Evanghelii. Invitatia de a parcurge o carte intreaga – Sifted, publicata de David  C Cook –  dedicata acestui pasaj mi s-a parut o excelenta  situatie de a imi satisfice dorinta de a ma apropia de intelesul acelei situatii extraordinare pe care Isus Christos i-o relateaza lui Petru.

Simon a fost scuturat, zguduit precum o cereala macinata pana cand s-a separat de o falsa identitate. Satan a cauzat situatia si Dumnezeu a ingaduit-o. Perioadele de incercare, cand simti judecata celor din jur si a divinitatii asupra ta, aduc intotdeuna un rezultat pozitiv, greu de intrezarit in momentul tulburarii.

Suferinta creeaza un alt nivel de intimitate cu Dumnezeu. Apropierea de Dumenzeu iti confera puterea sa ierti, sa vezi parte plina a paharului. Iti este ingaduit nu doar sa mergi pe acolo; iti este recomandat sa spui si altora lectiile pe care le-ai invatat pentru a fi intarita credint altora si confirmata credinta ta.

Cartea ofera o perspectiva incurajatoare petru toti cei ce trec  pe un drum greu, din care nu mai vad nici o iesire iar Rick Lawrence ofera introspectii sincere, provocatoare explorand procesul incercarii cu perspectiva frumoasa a unui Dumnezeu care stie ce face.

Capitolele cartii trateaza parti din versetele mentioante astfel:

1. “Simone, Simone…”

2. “Satan a cerut…”

3. “Sa te cearna precum faina…”

4. “Dar m-am rugat pentru tine, Simone…”

5. “Credinta ta sa fie intarita…”

6. “Si cadn te vei intoarce inapoi…”

7. “Sa-i intaresti pe fratii tai…”

In derularea cartii si prezentare subiectului apare munca laborioasa, de cercetare extinsa pe care autorul a efectuat-o nu doar asupra pasajului in sine dar si a altor texte conexe. Autorul include multe situati de viata in explicarea etapelor ce intra intr-un proces de cernere. Atunci multi privesc spre noi iar credinta noastra enunatata poate fi infirmata sau confirmata.

La finalul incercarii vedem cum Dumnezeu a fost intotdeauna credincios si drept, implinind fiecare promisiune pe care a facut-o. Lucrurile e drept pot lua si alte directii atunci cand alegem sa mergem pe un drum pe care Dumenzeu nu-l binecuvinteaza.

Rick Lawrence este autor  a 31 de carti si a fost implicat in editarea si publicarea GROUP Magazine, una din cele mai citite publicatii adresate tinerilor lideri crestini. Locuieste impreuna cu sotia si cele doua fete in Denver, CO.

This book was provided by Audra Jennings from The B&B Media Group in exchange for my honest review. I’m blessed with such a connection.

aici poti citi fragmente din carte

o poti achizitiona de la

Amazon

Christianbook

Leave a Reply