saritura in-naltime

de la un soldat al Satanei la un luptator pentru Dumnezeu

Povestea lui Michael Leehan pare scenariu de film. Cu toate acestea este o realitate tulburatore traita de el si la scala diferita poate de multi altii. Intitulandu-si cartea “Ascent from Darkness: How Satan’s Soldier Became God’s Warrior”  – “Ridicarea din intuneric; cum un soldat al Satanei devine un luptator al lui Dumnezeu”, autorul pare a spune tot. Dincolo de ceea ce pare evident, cartea te lasa sa patrunzi in perioadele dureroase  ale vietii autorului unde poti observa puterea intunericului la cote si sub forme greu imaginabile. In ea vei gasi relatarea unei vieti zbuciumate, ajunsa de cateva ori in pragul mortii, cautand rspusuri despre ce se va intampla dincolo.

 

Leehan s-a lasat insurubat in Satanism cu aviditatate, practicile oculte, demonice, sacrificile, devenind un mediu de viata pentru el.

Provent dintr-o familie disfunctionala nu a stit ce este un mediu sigur de viata; experiente de ucidere si sinucidere au alternat in viata sa ingrozindu-l si oferindu-I motive pentru a afunda si mai mult in intuneric.

La varsta de 33 de ani, Michel Leehman a facut legamant de sange cu Satan, declarand ca Dumnezeu a fost responsabil de toate problemele din viata sa. Legatura cu intunericul a durat 20 de ani, ultima incredintare pe care a avut-o din partea lu Satan fiind aceea de a-l ucide pe pastorul bisericii pe care o vizita, Craig Groeshel.

Realtarile din carte sunt intense dar in acealsi timp usor de citit si intuit. Detaliile prezentate pot face rau unor cititori cu stomacuri fine dar e de apreciat realismul cu care vorbeste.

Finalul cartii il gaseste pe Leehan relatand transformarea sa miraculaosa in cadrul unei biserici caristmatice – lifechurch.tv –

Pot exista ceva inconsistente de ordin teologic in relatarea sa dar modul in care Dumnezeu a zadarnicit planul lui Leeman arata inca o data puterea pe care Creatorul o are de a schimba si transforma radical o persoana, de a folosi orice eveniment.

Unul din elementele intersante in carte il reprezinta relatarea din pozitia de satanist in care Leeman descrie ce credea despre crestini din biserici. Aceste pagini sunt un rechizitoru dur la adresa fiecarei biserici contemporane si ar fi bine sa dea de gandit.

“Ascent from Darkness: How Satan’s Soldier Became God’s Warrior”, aparuta la Thomas Nelson Publisher descrie experinta spirituala, o calatorie transformatoare. Raul e real in jurul nostru. Binele este present si intotdeuan gata sa ne copleseasca. Abilitatea lui Dumnezeu de a intoarce oameni din intuneric la lumina, de la moarte la viata este extraordinara. Puterea sa rascumparatoare aduce intr-adevar eliberare in vietile celor mai corupti de pacat oameni.

 

I received this book free from the publisher through the BookSneeze.com® book review bloggers program. I was not required to write a positive review. The opinions I have expressed are my own. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission’s 16 CFR, Part 255: “Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising.”

De cumparat de la
Amazon
Christianbook
Chapters

Leave a Reply