saritura in-naltime

blog tour: Straight to the Heart – Revelation

O suprinzatoare carte despre Apocalipsa. Scrisa intr-un stil devotional autorul reuseste sa transpuna aceasta incifrata carte intr-un limbaj accesibil, practic facand-o usor ingerabila. Bucatica cu bucatica. Per ansamblu este oferita o perspectiva teologica echilibrata iar accentual puternic pe care il defineste inca de la inceput este: Dumnezeu este in controlul oricaror evenimente ale Istoriei; El sta pe Scaunul de domnie.

Din aceasta perspectiva totul se transpune intr-un practica ce graviteaza asupra stapanirii lui Dumnezeu si a guvernarii sale absolute.

Ai nevoie de o descoperire care sa motiveze o schimbare. Iata una valiabila pentru viata oricui: Dumnezeu e in controlul lucrurilor mai ales atunci cand acestea merg intr-o directive”ciudata”.

Capitolele cartii sunt scurte ce incep/pornesc de la un verset din cartea Apocalipsa. Detaliile nu sunt ignorate dar nici supra accentuate. Moore foloseste imagini/intamplari din istoria recenta si indepartata a omenirii pentru a reliefa sau accentua anumite pasaje ce sunt astfel usor de asamblat impreuna si de inteles in contextul in care au fost scrise.
Limbajul folosit de Phil Moore este comun cititorilor neavizati de teologie asta dovedind si munca laoboriasa de cercetare(studiere a manuscriselor in greaca) pentru a reusi sa pastreze cursivitatea capitolelor si asimilarea lor intr-o matrice cognoscibila.

Cartea este structurata in 9 sectiuni majore care urmeaza succesiunea capitolelor din Biblie:

1. The Vision of Jesus (Rev. 1)
2. The First Overview of AD History (Rev. 2-3)
3. The Vision of Heaven (Rev. 4-5)
4. The Second Overview of AD History (Rev. 6-7)
5. The Third Overview of AD History (Rev. 8-11)
6. The Fourth Overview of AD History (Rev. 12-14)
7. The Fifth Overview of AD History (Rev. 15-16)
8. The Sixth Overview of AD History (Rev. 17-20)
9. The Vision of the Age to Come (Rev. 21-22)

Phil Moore este invatator si evanghelist in cadrul Newfrontiers Ministry; a graduat Cambridge University si pastoreste o biserica in Wimbledon, Londra.

Seria “Straight to the Heart” poate avea un succes atat intr-o citire individuala cat si intr-o abordare de grup.

o poti achizitiona:

Amazon

Christianbook

Chapters

Leave a Reply