saritura in-naltime

de ce a murit Jehanne d’Arc

A trebuit sa vina International Women’s Day editia 2012 pentru a afla de ce a murit simbolul national francez, sfanta prezenta in calendarul catolic, unul din cei mai faimosi lideri militari – Joan of Arc (daca te-a confuzat titlul, acela este numele ei in Franceza medievala).

In cadrul jurnalui de stiri matinal postul radio CBC1 a prezentat un promo-intreviu cu Alexandra Henriques care va sustine astazi la Herstory Café in Vancouver o comunicare despre (r)evolutia pantalonilor in viata femeii. International Women’s Day editia 2012 este un alt prilej de afirmare a feminismului in loc de a fi inca un punct de pretuire a feminitatii.

Conform prezentarii facute de Alexandra Henriques, Joan of Arc ar fi fost condamnata pentru ca a purtat acest obiect de imbracaminte sfidand regulile vremii. Ce aduce pantalonul in viata femeii? Libertate de miscare, simbol al eliberarii si supravieturii, protectie, demonstreaza o pozitie personala si politica.

In timp ce unele legislatii inca interzic acest lucru anumite religii il condamna.

ROmanii au sanse de a fi din nou debusolati; dupa ce au asistat la revolta baticului acum vor da si de  revolutia pantalonilor? Ca parca nu le ajungea sindicatul mini-jupei si rascoala jeans-ilor(rupti/crapati). Ce sa ne mai amintim de sinuciderea cravatei – mana care te-a facut, e mana ce te sinucide ;) , avalansa palariei, proletariatul camasii cu maneca scurta si disidenta tricoului in “V” de la vendetta. Si uite asa continui sa spun : “sa pretuim TeXTul mai mult decat textila”!

Leave a Reply