saritura in-naltime

spre o viata de nota 10

10. Un numar ce ne-a umarit pe multi in pregatirea scolara reprezentand mai mult decat  un rezultat pozitiv – un factor familiar excelentei. Vorba romaneasca “baiat/fata de nota 10” a venit pe acelasi filon al aprecierii si recunoasterii performantei.

In viata sunt multe de imbunatatit. Cautam semnificatie si substanta, implinire si recunoastere; si asta uneori printre cioburi si faramituri.

Intretesand secvente biblice din Vechiul Tesatament cu unele din Noul Testament, pastroul Terry Smith isi provoaca cititorul sa se gandeasca cum sa aibe o viata de nota 10. In “Ten: How Would You Rate Your Life?” autorul accentueaza principii si standarde biblice rezultand o scriere motivational ce poate fi incadrata in nisa “ n-ai ajuns inca la ce-i mai bun”.

Ioan 10.10 “ Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug.” – este pasajul in jurul caruia pastorul Smith isi construieste fundamentul conceptelor sale despre implinire si devenire.

Smith nu isi cladeste argumentul in favoarea unor impliniri exclusiv de ordin material; el vorbeste despre implinire sufletesca si despre posesiuni morale ce pot duce viata pe scara excelentei  de la bine la foarte bine.

Una din metodele de a atinge cei mai bun in viata ta este sa descoperi si sa folosesti care este darul evident cu care Dumnezeu te-a inzestrat si cum il poti folosi spre binecuvantarea altora si spre binele tau.

Autorul promoveaza 7 etape in procesul devenirii:

  1.  Destepta-te / AWAKE: Dumnezeu ne-a creat in asa fel incat putem transcede si modifica realitati prezenta cat si a creea realitati viitoare. “God specifically wired us to transcend and affect present realities and to create realities that do not yet exist.” (p.27)
  2. Descopera / DISCOVER Descopera tinta pe care Dumnezeu a gandit-o pentru tine sa o atingi. “Discover the destiny God has for you and choose to fulfill it. The Holy Spirit will reveal it to you.” (1 Cor. 2:10)
  3. Imagineaza-ti / IMAGINE: Vizualizeaza ceea ce nu este inca.
  4. Creste / GROW: cresterea prin rugaciune, cu ajutorul relatiilor, prin studiu biblic.
  5. Actioneaza / ACT: NU poti sta cu mainile in san pentru a avea Take action to create imagined reality.
  6. Indruma / LEAD: Indruma-te pe tine sip e indruma-I pe altii
  7. Mergi / GO: Deplaseaza-te in directia plinatatii pe care Dumnezeu vrea sa o ai in viata ta.

Fiecare din aceste segmente are o sectiune de “Intrebari” ce il pun pe cititor in fata recapitularii si personalizarii idelilor prezentate.

Smith il forteaza pe cititor sa iasa din letargie si pasivitate.  Acceptarea voia lui Dumnezeu si implinirea ei include actiune din partea omului. Pentru Smith este important ca omul sa inteleaga rostul vietii sale (de ce a vrut Dumnezeu sa se nasca) si apoi sa conclucreze cu Dumnezeu la atingerea scopului.

Ten: How Would You Rate Your Life? este o lectura provocatare pentru cei care vor sa fie activi in implinirea Voiei lui Dumnezeu in viata lor. Structurate atent punctele importante ale cartii sunt imbinate reusit cu multe pasaje din experienta personala sau din evenimente istorice.

Cartea poate fi achizitionata de la

CBD

Amazon

***I received a complimentary copy of this book, courtesy of The B&B Media Group, for the purpose of review on this blog.***

 

Leave a Reply