saritura in-naltime

ce poate iesi dintr-o dezordine perfecta – Glorious Mess

 O carte scrisa din perspectiva unui om ce nu-si ascunde defectele si nereusitele – ba chiar are timp si de haz de seama lor – este o carte ce degaja sinceritate, onestitate si te invita la o oarecare lejeritate conversationala. Mike Howerton este pastor al Overlake Christian Church din Washington, aparand in fata omaenilor ca un lider spiritual onest ce vrea sa se apropie de cei din jur tocmai prin faptul ca resunoaste sa Dumenzeu este inca la lucru in toata imperfectiunea de care da dovada.

Titlul m-a dus repede cu gandul la cartea lui Michael Yaconelli, “Spiritual Mess”, dar este de alta factura.

Structurata pe exemplul fugarului profet  Iona, autorul transmite prin paginile cartii invitatia la o personalizare contemporana a implicatiilor si responsibilitatilor umane in fata chemarii divine.

 

Mesajul harului lui Dumnezeu este exemplificat de Howerton foarte simplu: nu conteaza cat de incurcata si problematica e viata cuiva; Dumenzeu isi evidnetiaza prezenta si maretia si in mijocul acestor probleme.

 

Paradoxul evidentiat este suprinzator prin repetabilitatea sa in obiceiurile umane; Iona este profetul ce se inchina in fata unui Dumnezeu nemarginit de care vroia sa scape ascunzandu-se/indreptandu-se in alta parte.

Recunoscand nevoia noastra dupa Interventia lui divinia ii ofera Dumnezeirii sansa de a folosi o viata imperfecta pentru eveidentierea si glorificarea Imparatiei sprituale.

Chemarea lui Dumnezeu poate fi specifica sau generala.  Autorul prezinta la inceput 7 linii calauzitoare prin care poti auzi Glasul lui Dumnezeu:

Chemarea lui Dumnezeu:

  • Nu contrazice Caracterul sau si/sau Cuvantul Sau;
  • Implica o nevoie existenta in jurul tau;
  • Nu duce la manipularea altora;
  • Implica o dorinta a inimii tale;
  • Necesita un pas al credintei;
  • Nu da la o parte un sfat intelept;

In fata acestora este important sa dezvoltam si o dispozitia de a auzi / de a fi atenti la mesajul tramsis in varii modalitati.

Fuga de Dumnezeu este uneori zadarnica, acordarea noastra cu El fiind uneori rezultatul lui dureros proces de teologie chiropractica. Iona este produsul celei de-a doua sanse; toti suntem asemenea lui invatand sa acceptam si sa ne bucuram finalmente in voia lui Dumnezeu.

Perspectiva degajata asupra harului luI Dumnezeu predispune spre valente intereptative originale in incercare de a adapta intelesul cartii despre Iona la dinamica sec. 21. Cine isi inchpuie ca un vomitat de animal marin inseamna scapare? Iona desigur si altii asemenea lui…

Fiecare capitol – din cele 20 –  se temina print-o concluzie si invitatie la o analiza persoanla. La final exista si un ghid pentru discutii in grup. Prin stuctura ei, si maniera de scriere cartea poate fi parcursa foarte usor, delectabil.

“Glorious Mess” este mai mult decat o carte despre dezordinea din universul personal. Este o carte despre Imparatia luI Dumnezeu care poate cuceri neoprinduiala in care traim.

Cuprinzand situatii de viata, cartea nu este destinata special crestinilor, oferind un surport introspectiv si motivational oricarui citior.

Poate fi cumparata de la

Amazon,

Christianbook.com,

BarnesandNoble.com

This book has been provided courtesy of Baker Publishing Group and Graf-Martin Communications, Inc. Available at your favourite bookseller from Baker Books, a division of Baker Publishing Group.

 

Leave a Reply