saritura in-naltime

atacul neutrilor

Nu-i ceva din StarWars. E de “wars” dar din alta categorie. Nu-i nici vorba de gramatica cu recunoscutul ei gen neutru; este vorba de umanitatea noastra ce rescrie definitiile alterand si alternand in combinatii.

N-o sa mai fie doar “el” si “ea”. Va mai aparea si…om vedea cum s-o numi. In razboiul sexelor, pacea s-a putea ivi prin aparitia unui intrus.

Suedezii vor sa permanentizeze intre ei genul netru. Explicatia: daca sexul este ceva biologic (ce oamenii aleg sa schimbe la nevoie), genul este mai mult un construct socio-cultural. Cand cele doua nu se suprapun sau se mai bine zis se suprapun invers atunci este nevoie de o noua categorie/definire. Pam, pam!!!

Cam asta-i agenda si nevoia intrucat de aici apar discriminarile si prejudecatile.

Lingvistic prounerea suedeza aduce termenul “hen” (probabil o combinatie cu ceva de la “he”, “she” si “non”).

Media a tot delirat – cu sprijinul fatis al unei comunitati –  despre creearea acestei noi categorii a umanitatii datorita agendei care prezinta foarte multi “ei” ce se simt “ele” si abundentei de “ele “ ce se simt “ei”.
Exempele vin si sunt promovate de la copii de gradinita pana la oameni varstinici. Astfel am vazut – o lejera recapitulare: schimbari de sex(incercate inca din secolul trecut) pentru a fi in ton cu simtirea; parinti ce nu spun copiilor lor ce sunt si dupa ce-i studiaza catitva ani sa vada cu ce se joaca si ce culori prefera le spun acestora de-s “fata” sau “baiat”; concurs de frumusete feminin va trebui sa accepte in viitor si barbati preschimbati in femei printre concurente, s.a.m.d.

Cam toti au inceput in acelasi timp sa-si dea seama ca e ceva ciudat cu ei. Sa nu-ti vina sa zici – nene Iancule – de e vre-o conspiratie cosmica la mijloc, de parca ar fi mirosit cu totii papadii tamponate cu praf stelar.

Suedia a dorit mereu sa fie politically correct –  inca de pe vremea razboiului al doilea mondial cand a preferat netutralitatea (alaturi de Elvetia) ca mod de lupta impotriva totalitarismului – zic ei. Dar neutralitatea acesta le-a adus ceva avantaje financiare, colaborarile (pe sub masa) cu toate taberele permitandu-le un trai mai mult decat decent. In fine sunt multe de zis despre netrualitatea aceasta si nu e loc acum de o lectie istorica.

Avangardisti in cele sexuale si umaniste, suedezii s-au mandrit mai mereu cu iluminarea lor dovedita prin idei interesante dar dezumanizatoare. Eu zic ca merita un Nobel pentru asta…da de care?

Publicatia “Slate” are un articol despre ceea ce suedezii planuiesc si raspandesc.

Ar mai fi de zis ca rata natalitatii in Suedia este una din cele mai scazute din Europa iar populatia creste numai datorita imigratiei. Care este comunitatea ce creste cel mai rapid in Suedia? Imigrantii musulmani; carele nu stiu de genul uman neutru si nici nu prea-l “iubesc”. Si uite asa s-ar putea sa-si ia suedezii rasplata pe fondul sonor cu “…knowing Me, knowing You, ahha…”

Leave a Reply