saritura in-naltime

empty promises – Pete Wilson / promisiuni desarte

Astepti ceva mai mult de la viata, nu? Crezi ca daca ai avea ceva mai multa putere, bogatie, frumusete, succes, iubire, ar fi mult mai bine. Mediul in care traim ne forteaza sa intelegem/acceptam implinirea si semnificatia in viata prin cantitatea si calitatea unor componente externe ce sunt legate de puterea, sanatatea, aprobarea celor din jur. Conectarea la astfel de stari si cautarea gasirii unei impliniri personale prin ele, duc spre un faliment descurajant pe care Pete Wilson te provoaca sa-l recunosti si apoi te ajuta sa-l depasesti.

“Empty Promises” este o alta carte practica, aplicativa ce prezinta situatii/probleme reale din viata punand in fata lor solutii desprinse din naratiunea biblica. Exemplele parvin din viata autorului(de remarcat inca o data sinceritatea sa, mai ales ca-i pastor) sau a cunoscutilor sai si vorbesc despre existenta unui “virus” idolatru modern intretesut in textura activitatilor cotidiene.

Subtitlul carti The Truth About You, Your Desires and the Lies You’re Believing” prinde cititorul dornic de solutii rapide pentru greselile, sincopele prezente pe drumul sau.

Pe masura ce inaintezi in citirea ei descoperi multiple puncte de autoevaluare, plecand de la falimentele vietii spre ceea ce ofera adevar si semnificatie vietii. “Empty Promises: The Truth About You, Your Desires and the Lies You’re Believing” este un instrument util pentru cei dornic sa opereze ceva schimbari in viata persoanala

Mi-a atrat atentia definitia lui Wilson despre idolatrie: “When I look to something that does not have God’s power to give me what only God has the peer and authority to give.” / Cand mai uit la ceva ce nu are puterea lui Dumnezeu pentru a obtine ceea ce numai Dumnezeu  are autoritatea de a oferi.”

“Empty Promises”  este o invitatie la a descoperi, recunoaste si curata viata noastra de atitudini ce dezvolta un nivel fals de siguranta si incredere; ofera suficiente pasaje introspective in care poti analiza adanc realitatea spirituala si remediul teologic.

Toate concluziile te leaga de Christos, de Dumnezeu. Cand il ai pe El in obiectiv se limpezesc multe din tintele false ale vietii, din promisiunile desarte ale acestei lumi.

Intotdeauna este loc pentru mai bine spiritual – orice crestin (carte include o informatie usor digerabila daca esti crestin) indiferent de nivelul la care se gaseste in present va avea ceva de invatat, de inteles . “Empty Promises” promoveaza, prezinta Gloria lui Dumnezeu peste orice aspect al vietii. Cand noi pierdem din vedere moartea lui Christos pe cruce si invierea Sa glorioasa ne aflam in imposbilitatea de a rezista cantecului de sirena al promisiunilor acestei lumi si pornim intr-o vanatoarea de himere.

Autorul Pete Wilson este pastor al Cross Point Church, iar blogul sau este WithoutWax.tv. Precedenta sa carte se intituleaza Plan B.

 

“Book has been provided courtesy of Thomas Nelson and Graf-Martin Communications, Inc.
Available at your favourite bookseller from Thomas Nelson”.

For more information about the book, check out this short video trailer:


Buy from:

 Amazon

Christianbook

Chapters

Leave a Reply