saritura in-naltime

blog tour: “Growing up Ziglar” sau cine motiveaza mai bine decat Mr.Motivational

Zig Ziglar a fost unul din numele pe care le urmaream cu interes in cadrul targurilor de carte; ajunsesem sa citesc toate cartile sale aparute dupa anul 2000. Deseori cand citesti ce scriu oamenii destepti te gandesti ce bine ar fi sa-i ai mai aproape de tine – eventual in familie  – sa poti beneficia abundent de sfatul, tonusul ori ideile lor. Cu cat visam astfel de conjuncturi cu atat ele se dovedesc a nu functiona. A citi o carte scrisa de fata lui Zig Ziglar a fost o sansa de a privi din interior cum unul din cei mai cunoscuti autori motivationali a reusit nu in domeniul publicstic ci in meseria de tata. De fapt a fost mai mult decat atat.

Cartea scrisa de Julie Ziglar Norman ”Growing up Ziglar: A Daughter’s Broken Journey from Heartache to Hope” este o sincera calatorie dinspre esec spre binecuvantare. Nu este o alta poveste de success a unui copil de celebritate ci o alta dovada a modului in care Dumnezeu transforma cu gratie si duritate parcusul vietii de la ceea ce noi consideram ca-i bun la ceea ce El vede ca ne va folosi.

Calatoria lui Julie Ziglar Norman pleaca dintr-o copilarie interesanta(dar fara prea multa religiozitate, Zig Ziglar devenind crestin in perioda in care Julie era adolescenta) continua apoi prin tot felul de schimbari care lasa in urma rani si dezastru sentimental: casatorie, divort, parinte singur, a doua casatorie, vicii (Julie si sotul ei au bebeficiat de intalnirile Alcoolicilor Anonimi). ”Growing up Ziglar: A Daughter’s Broken Journey from Heartache to Hope” probeaza inca o data ca Dumnezeu ingaduie si foloseste slabiciunea pentru ceva bun, incurajator.

Julie Ziglar Norman  nu isi reuseaza trecutul si nu ii este frica sa vorbeasca despre greselile ei; doar Dumnezeu da acest curaj de  nu ne cosmetiza viata in fata altora si de a-l lasa pe El sa o  reinnoiasca.

Autoarea scrie intr-o maniera simpla, transparenta ei atragandu-l pe cititor; multitudinea punctelor de contact in care fiecare se poate regasi ajuta la parcurgerea rapida a cartii (176 de pagini parcurse intr-o dupa-amiaza)

 

I received a complimentary copy of this book from Litfuse Publicity Group for this review. I was not required to write a positive review. The opinions I have expressed are my own.

 

Leave a Reply