saritura in-naltime

tata, ce-ai fi facut?

Asa-i peste tot si mai mereu; celebrarea, sarbatorirea este doar pentru unii; altii sunt in situatii, conditii extreme si nu gusta din “cupa de sampanie”.

Duminica majoritatea nord-americanilor au sarbatorit Tatal – capul de familie, parta masculina intr-o relatie de casatorie. In aceasi zi un tata era inchis pentru ca a omorat un om. Povestea lui este descrisa in Los Angeles Times si pe scurt este: Sambata in Texas un tata(23 de ani) si ajutorul sau(47 ani) lucrau ceva intr-o herghelie. Dupa ceva timp, tatal a fost alertat de un vecin ca fata lui de numai 5 ani a fost dusa de ajutorul sau intr-o zona necirculata. Tatal ingrjorat a alergat in partea aceea unde “ajutorul” sau ii molesta sexual fata de numai 5 ani. Aparandu-si copilul, tatal s-a batut cu molestatorul si l-a ucis.

Familia este indurerata, vecinii sunt ingroziti de intamplare. Un Father’s Day greu de uitat. Cazul este trist si conduce spre o situatie etica. Asta sunt situatiile grele din viata ce merita analizate…A procedat bine? Trebuia sa-i vesteasca Evanghelia mai intai, nu? Sa ii spuna cine e corect teologic si cum sa se imbrace? Tu ce-ai fi facut?

Eu?…si tu acum…hmmm…in cel mai bun caz l-as fi lasat sa traiasca pe o parte…

Leave a Reply