saritura in-naltime

ce sa facem cu biserica asa cum este ea definita in Noul Testament?

De cateva luni – in cadrul comunitatii crestine in care ne inchinam – ne apropiem in fiecare duminica de scrierea apostolica adresa corintenilor (1 Corinteni) dorind a vedea/intelege biserica intre modelul lumii si modelul lui Christos. Subiectul este mai mult decat curajos avand in vedere complexitatea si fragilitatea relatiilor in Diaspora. Suntem deseori foarte selectivi in a afirma Adevarul.

S-a ajuns la capitolele 5-6 unde situatiile delicate si tragice din Corint impuneau o decizie si cereau reconfirmarea unui angajament. Un text care abordeaza un subiect neiubit astazi – disciplina – pe un fond foarte indragit astazi – sexualitatea umana. Dezordinea ce exista in Biserica din Corint este acum expusa de Pavel la un alt nivel. Relaxarea in domeniul moralitatii sexuale era vazuta ca o virtute.  Imaturitatea lor spirituala i-a condus spre imoralitate.

Parcurgerea textului biblic nu este o abordare dintr-o pozitie de putere; o abordare in care ne recunoastem vulnerabilitatea, dependenta de Harul lui Dumnezeu si in acelasi timp autoritatea lui Dumnezeu de a avea ultimul cuvant de apreciere.

Pasajul biblic nu este despre expunerea unor persoane si ridiculizarea lor. Nu vrem sa instauram curti de judecata in sanctuarele crestine. Pasajul este despre dragostea reala a lui Dumnezeu care vrea sa ne opreasca de la distrugerea sufletului.

Noi tot vrem in viata sa aflam ce sa intampla daca ne indepartam putin de Dumenzeu. Asa doar pentru o perioada sau un pacat sau o situatie. Cat de rau o fi? Intrebarea la care vrem sa avem raspuns este: “Cat de mult ma pot indeparta de standardul lui Dumnezeu fara sa fiu pedepsit?”

Leave a Reply