saritura in-naltime

I am second – cartea

Biografiile reprezinta pentru mine o continua lectura inspirationala. Sumare ori complete volumele ce suprind aspecte din realitatea traita de alti semeni d’ai mei – cum au mers inainte prin nevoi, greutati, probleme, reusite, cum s-au raportat la victorii si infrangeri – ofera intotdeuna idei de meditatie si suport pentru invatatura. Cand parcurg biografii ce surpind tensiunea spirituala existenta in viata cuiva, transformarea acelei persoane intr-o fiinta devotata lui Dumenzeu, beneficiul personal este marit.

De proiectul “I am second” am auzit de la aparitia sa. L-am vizionat curios si incantat recomandandandu-l apoi celor din jur. Destainuirile prezentate acolo dovedesc puterea unui Dumnezeu mereu suprinzator a Carui  indurare, acceptare si sustinere intrece orice asteptare – aducand salvarea celor aflati in varii contexte culturale sau situatii limita in viata.

Beneficiind de suportul Thomas Nelson Publisher, autorii Dave Sterrett & Doug Bender au realizat o carte binevenita – I am Second. Real stories, changing lives –  transpunand inregistrarile video in format scris. Sportivi, muzicieni, oameni din media si cultura, cunoscuti si anonimi isi prezinta intr-un format graphic exceptional  momentul in care viata lor a luat o alta turnura de la vicii spre normalitate, de la abuzuri si adictii spre eliberare, de la haosul pacatului la disciplina sfintirii. Ai ocazia de a-ti corecta tipare, vei intalni oameni despre care aveai poate preconceptii si pe care ti le poti schimba acordand lui Dumnezeu tot creditul pentru ceea ce este bun in fiinta umana.

Pentru mine toti cei implicate in proiectul “I am second” reprezinta un argument pentru cei care blameaza si palmuiesc pana la extenuare “cultura pop” ca fiind aducatoare de necazuri peste crestinismul evanghelic contemporan. Orice cultura aduce necazuri; probleme exista in orice veac iar priceperea de a le depasi a fost mereu apanajul celor care si-au cunoscut vremurile si le-au biruit. Fara greutate se poate vedea cat de mult infesteaza sufletul uman si  subcultura biseiceasca…

Brian “Head” Welch, Michelle Aguilar, Michael W. Smith, Bethany Hamilton, Sam Bradford, Chris Plekenpol, Jeff and Cheryl Scruggs, Ken Hutcherson sunt doar cativa din cei pe care ii poti intalni.

Combinatia bine dozata intre naratiune si dialog duc spre o parcurgere usoara a intregii carti. Imaginiile realizate cu un accent stilistc contemporan impaneaza textul. Suprinzator a fost pentru mine existenta codurilor QR pe paginile cartii ce realizeaza o conectie tehnologica interesanta intra pagina scrisa si pagina digitala.

“I Am Second” nu te va dezamagi. Nici in conceptie si nici in substanta. Este o lectura agreabila intr-o vreme de vancata.

Cartea reminteste tuturor faptul ca si crestinii sunt oameni departe de perfectiune, care au avut curajul a apasa butorul “reset” aliniindu-si viata dupa valorile si pasul Cerului. La finalul ei carte a ofera si o prezentare a celui care este “primul”.

Book has been provided courtesy of Thomas Nelson and Graf-Martin Communications, Inc.
Available at your favourite bookseller from Thomas Nelson
“. 

Get this book from:

Amazon

Christianbook

Chapters
EG

 

1 Comment

Leave a Reply