saritura in-naltime

de la garduri spre poduri

Am fost mereu incantat in a transforma gardurile in poduri. Stiu e un proces riscant si anevoios mai ales cand ai de-a-face cu oameni ce nu-si stiu limitele dar…cred inca in necesitatea unui astfel de demers.

A construi un pod a fost mereu o opera de arta. Urmasii lui Apolodor din Damasc se afla mereu in fata unui efort de constructie la care vizionarul invita si solicita ajutor in concretizarea planului. Cum nu toti putem merge pe apa sau nu avem resurse de a levita (ooffff si cu gravitatia asta…) podurile sunt esentiale pentru comunicare.

Daca vrei sa fi un constructor de poduri intre oameni (cu aplicabilitate in cercul de cunoscuti, serviciu, vecini, colegi, prieteni) esti parte intr-un proces de comunicare. Merita si incearca sa:

1. Iubesti pana cand oamenii intreaba “de ce?”. Lasa-ti actiunile sa o ia inaintea vorbelor.

2. Impartaseste resursele, schitele pe care le ai inainte de a solicita ceva. Prin asta vei arata ca esti competent si de dorit in a face echipa cu tine.

3. Pune mai multe intrebari. Uneori a adresa mai multe intrebari iti ofera posibilitatea de a da/oferi mai multe raspunsuri.

4. Gaseste puncte comune de interes si invita/participa cu bucurie degajata in atingerea lor.

5. Conecteaza-i pe cei din jur cu altii. Fi un liant. Accepta sa fi si doar o punte de legatura atat de necesara in terminarea unui pod intreg.

Ai obosit? Ai fost pacalit? Ai dat tot si degeaba? Bine, odihneste-te  si continua!

Leave a Reply