saritura in-naltime

prietenilor mei americani pro-republicani

De te simti devastat sau iritat de rezultatul alegerilor, relaxeaza-te! Citeste cartea Habacuc (dintr-o data, de la cap la coada fara vesete si capitole) si poti pricepe ceva din mecanismul prin care Dumnezeu actioneaza in anumite perioade istorice.

Ai cantat si spus de multe ori ca singurul lucru de care ai nevoie e Isus, Mesia. Il avem deja. Si apropo stii ca si El a piedut alegerile? Cu nu stii? In favoarea lui Baraba. Trimite-l pe Baraba la moarte si revolutia lui s-a terminat. Trimite-l pe Isus la moarte si revolutia Lui abia incepe, Imparatia Lui se extinde!

Cred ca cel mai bun timp pentru un inventar. Inventar la valori, preferinte, decizii, dorinte. Si pe baza acestui inventar poti configura ce vei continua sa promovezi si ceea ce vei abandona. Si lucreaza/vegheaza in fiecare zi sa-ti indeplinesti hotararile…

Pana la urma de ce tot vrem noi sa ne fie bine pe pamant? Nu vorbim noi despre “patria cereasca” si nu zicem noi ca in vremuri de prigoana crestinii se inmultesc? In relatia sa cu guvernul civil crestinismul a avut de castigat atunci cand a fost supus unor dificultati.

Sa avem vre-un “flaw” in teologia noastra practica? Crestinismul nu va fi niciodata “profitabil” de se inmulteste industrial.

Termenul “crestin” o sa ajunga in scurt timp precum era termenul “homosexual” in secolul trecut; adica ceva de blamat, ridiculizat, de necrezut. Trebuie sa stim sa folosim o astfel de pozitie.

Ridica sus paharul (figurativ spus) si toasteaza/proclama: “A Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi, a Lui sa fie slava in Biserica si in Hristos Isus, din neam in neam, in vecii vecilor!”

Leave a Reply