saritura in-naltime

puternica fragilitate – 2

O evaluare dreapta a invataturii Domnului  Isus va reliefa importanta purtarii de grija pentru cel apropiat si starea de unitate intre cei care formeaza grupul ucenicilor. Pasiunea Mantuitorului pentru aceste lucruri nu este vizibila doar in noaptea din Gradina Ghetsimani – evanghelistul Luca mentioneaza o invatatura cu talc a Mantuitorului ce descrie un principiu relational: “nici o imparatie dezbinata impotriva ei insisi nu poate propasi/dainui”. Principiul acesta are aplicatii directe la nivel de familie, echipa, companie, biserica, tara.

In Vechiul Testament vedem incantarea psalmistului ce spune: “…ce placut este ca fratii sa locuiasca impreuna”(Psalm 133). Omul intelept listeaza intre lucrurile neplacute Creatorului (in text este folosit un verb foarte puternic – “uraste” ) si prezenta celui “…ce starneste certuri intre frati…” (Proverbe 6:16-19).

In cuprinsul Noului Testament, in cronicile bisericii primare surpinse in Faptele Apostolilor, primele comunitati crestine “imprataseau credinta intr-o inima si un gand”. (Fapte 2:42-47; 4:32-35). Capitolele 5 si 6 din aceiasi scriere prezinta angajamentul lor de a pastra unitatea de grup in fata unor probleme variate. Conflictele din biserica situata in Corint sunt expuse si indreptate de apostolul Pavel iar celor din Efes acelasi aspostol le mentioneaza sa-si seteze si pastreze unitatea intre prioritatile lor.

Un grup de oameni ai lui Dumnezeu ce sunt dedicati sa pastreze unitatea de dragul si in jurul lui Christos vor experimenta bucuria unei partasii/intelegeri puternice si a unei marturii clare.
Lucrarea nu va fi credibila prin faramitare si prin evidentarea faptului ca unii sunt (sau se cred doar) mai sfinti decat altii. Legatura pacii este un instrument ce-i uneste pe cei credinciosi in pastrarea unitatii de Duh. (Efeseni.4:3)

Unitatea este un dar pretios ce trebuie intretinut. Sub ce forma unitatea este inteleasa gresit voi prezenta in zilele urmatoare.

Leave a Reply