saritura in-naltime

un calvinist pentru Obama – update 1, 2, 3

Pastorul Louie Giglio a fost ales de Obama pentru a-i da binecuvantarea in momentul depunerii juramantului pentru al doilea mandat de presedinte al US. In cadrul ceremoniei alaturi de Giglio va fi si avocatul pentru drepturile omului, Myrlie Evers-Williams.

Ultimul evanghelic ce a participat la o ceremonie similara a fost pastorul Rick Warren in urma cu patru ani.

L-am vazut pe Giglio cand a venit prin Vancouver cu “Passion” si sunt curios cum se va raporta la acest eveniment. I-am citit cateva carti si am admirat prietenia sa cu Andy Stanley. Implicarea sa in apropierea tinerei generatii de valorile biblice este remarcabila.

In fata acestui examen Louie Giglio are nevoie de rugaciune precum solicita si Sfantul Apostol Pavel “…ori de cate ori imi deschid gura sa mi se dea cuvant, ca sa fac cunoscut cu indrazneala taina Evangheliei, al carei sol in lanturi sunt; pentru ca, zic, sa vorbesc cu indrazneala, cum trebuie sa vorbesc.” (Efeseni 6:19-20).

Detalii

The Hill

Huffington Post

si un material neasteptat de pozitiv despre evanghelici prezentat la CNN:

PS1

acum arminienii vor avea un motiv in plus sa-l urasca pe Obama…

 

PS2

asa cum era de asteptat atacurile impotriva lui Giglio au aparut, referitoare bineinteles la unele mentionari corect-biblice din mesajele sale fata de homosexualitate; unul din lucrurile pe care liberalii il stiu a face foarte bine este galagie:

Salon

Huffington Post

PS3

wow ce repede se misca tovarasii;

Salon.com mentioneaza faptul ca Louie Giglio a fost “alungat/lovit in fund” de la manifestarile inaugurarii noi sesiuni a presedintelui SUAABC News spune ca Giglio “s- a retras” ; libertinilor de la Salon.com le place sa zica ca a fost “alungat”…

Purtatorul de cuvant al presedentiei americane a declarat:

We were not aware of Pastor Giglio’s past comments at the time of his selection and they don’t reflect our desire to celebrate the strength and diversity of our country at this Inaugural. Pastor Giglio was asked to deliver the benediction in large part for his leadership in combating human trafficking around the world. As we now work to select someone to deliver the benediction, we will ensure their beliefs reflect this administration’s vision of inclusion and acceptance for all Americans.

Pana la urma cine conduce America? Spre ce ne conduce America?

Ieri pe website-ul de la Casa Alba a fost postata o petitie prin care se cerea presedintelui Obama sa il inlocuiasca de la Ceremonia de Inaugurare pe pastorul anti-homosexual Louie Giglio. Dupa numai 24 de ore petitia era deja semnata de 23,417 persoane. Cu singuranta a atins deja nivelul de 25,000 de semnaturi necesare pentru a fi luata in considerare/discutie.

Probabil solutia preferata de comunitatea gay ar fi Brian D. McLaren(un nume ce starneste fiori de admiratie si prin ROmania) care si-a casatorit baiatul dupa placul preferintelor acestuia.

Concluzia simpla ne indreapta spre prag istoric in US: singura religie acceptata public trebuie sa fie de nuanta pro-homosexuala.

Concluzia 2: arminienii il iubesc acum si mai mult pe Obama.

In fine, iata ce a transmis Louie Giglio enoriasilor sai cu prilejul acestei controverse.

Leave a Reply