saritura in-naltime

detoxifiere – primul pas

Inceputul lui Februarie a reprezentat un timp interesant in calendarul intregii planete. In Est-ul indepartat a fost declarat inceptul primaverii. In China a fost marcat inceputul unei noi perioade solare -astrul ceresc a atins longitudinea de 315 – ce a insemnat celebrarea Anului Nou chinezesc. In Europa ambele calendare Gregorian si Celtic au marcat in aceiasi zi schimbarea anotimpului – sfarsitul iernii. In bisericile liturgice inceptul lui Februarie readuce in atentie – Candlemas – celebrand prezentarea lui Isus la Temple dupa cele 40 de zile cerute de legea iudaica. Cu aceast ocazie batranul Simeon s-a inchinat lui Dumnezeu zicand: ”au vazut ochii mei Salvarea venita de la Tine. El este Lumina neamurilor pamantului si Gloria poporului Israel”(Luca 2:30-32)

Totul musteste a schimbare. Nu-ti fie frica ca mergi in directia aceasta. Nu-ti fie frica a intri intr-o perioada de detoxifiere – spiritual si fizic.

Trupul nostru are nevoie de perioade de curatare, detoxifierea fiind necesara pentru o functionare echilibrata a organismului, a starii noastre mentale si a spiritului nostru.

Celor mult prea preocupati doar de pangarirea trupului – si implicit axati doar pe o curatire exterioara(nu lua , nu gusta, nu atinge) – Isus le-a spus ca nu ceea ce intra in om spurca ci ceea ce iese pe gura din inima -Matei 11.15. In contextual acesta multi ar trebui sa zica tematori: “Doamne pazeste usa barlog-ului meu…”

Abtinerea de la ganduri nesanatoase, de la alimente neadecvate sanatatii tale iti va oferi o portie de energie prin care sa te poti bucura de Dumnezeul ce te-a creat si te-a mantuit. (continuare)

 

1 Comment

Leave a Reply