saritura in-naltime

darul meu si raspunderea fiecaruia

Parcurgerea in cadrul intalnirilor bisericii a Scrisorii adresate de Apostolul Pavel crestinilor din Corint a adus in fata un subiectul codependentei christice, baza si principiile de functionare. Exista responsabilitatea fiecarui credincios de a fi un membru/participant activ la dezvoltarea marturiei locale a bisericii in care se inchina lui Dumnezeu. Interdependenta celor ce formeaza biserica locala este esentiala iar participarea prin darul(darurile) fiecaruia este necesara. In cadrul slujirii crestine unii credinciosi au daruri speciale si in acealsi timp exista porunci privitoare la conduita si comportament crestin adresate fiecarui credincios indiferent de varsta sau aria de expertiza/experinta pe care o are. In timp ce sunt unele lucruri pe care doar unii au chemarea de a le face exista o suma intreaga de porunci pe care toti credinciosii trebuie sa le practice/indeplineasca.

Atunci cand faci/practici ceea ce esti chemat sa faci/practici te aliniezi planului lui Dumenzeu si contribui eficient la marturia crestina locala. Iata doar o comparatie simpla desprinsa dintr-o carte a teologului Charles Ryle despre lucruri pe care trebuie sa le faca orice credincios in paralel cu ceea ce doar unii au darul de a face.

 

PORUNCI DATE TUTUROR

DARURI OFERITE DOAR UNORA

1.  A sluji unul altuia.  (Galateni 5:13) 1.  Darul Slujirii (Romani 12:7)
2.  Indemnati-va unul pe altul (Evrei 10:25) 2.  Darul imbarbatarii (Romani 12:8)
3.  Fiti darnici (2 Corinteni 9:7) 3.  Darnicie (Rom 12:8)
4.  Invatati-va unul pe altul (Matei 28:18-20) 4.  Invatatura (Rom 12:7)
5.  Fiti buni unul cu altul (Efeseni 4:32) 5.  Milostenie (Rom 12:8)
6.  Umblati prin credinta (2 Corinteni 5:7) 6.  Credinta (1Cor 12:9)
7.  Fiti martori (Fapte 1:8) 7.  Evanghelizare (Eph 4:11)

 

Toti cei credinciosi trebuie sa asculte activ conform celor mentionate sumar in  coloana din stanga; in acelasi timp exista daruri particulare pe care Dumnezeu le ofera unora prin Duhul Sfant(coloana din dreapta).

Fiind ascultatori in fiecare din aceste zone binecuvantarea lui Dumnezeu va veni in vietile noastre.

Binecuvantarea va aduce cu ea bucurie si dorinta de a excela in ascultarea de Domnul.

 

Leave a Reply