saritura in-naltime

Ben Bernanke catre absolventii de la Princeton si nu numai…

NASUL TV a difuzat un discurs de exceptie rostit recent de Federal Reserve Chairman, Ben Bernanke, cu ocazia prezentarii noi generatii de absolveniti la Princeton.

Asa cum este scris în Evanghelia lui Luca (sunt sigur ca rabinul meu ma va ierta ca am citat pentru o cauza buna din Noul Testament): „De la toti care au primit mult, mult va fi asteptat. Si de la cel care a primit multa responsabilitate, si mai mult va fi cerut”

Cine este demn de admiratie? Opinia lui Luca – care, apropo, este împartasita de majoritatea traditiilor etice si filozofice – ajuta cu aceasta întrebare. Cei care merita cel mai mult admiratia sunt aceia care si-au folosit cât mai bine avantajele sau aceia care au trecut cât mai bine peste adversitatile lor. Cred ca marea majoritate este de parere ca oamenii care au, sa spunem, un nivel de educatie mediu, dar care muncesc onest si perseverent pentru a hrani, îmbraca si educa familiile lor sunt demni de mai mult respect din partea noastra decât oamenii care sunt, într-un mod superficial, de succes. În plus, îti face mai mare placere sa bei o bere cu ei. Asta este tot ce stiu eu despre sociologie.

Traducerea integrala a discursului poate fi gasita tot pe NASUL TV.

Leave a Reply