saritura in-naltime

recuperarea dragostei – relatii clare intr-o lume complexa

rl1 Corinteni 13 este classic. Credincios, religios sau nebagator de seama, auzi frecvent acest pasaj citit si explicat in special la evenimentul legate de casatorie/nunta.

Parcurgerea de mai bine de un an de zile a Cartii 1 Corinteni in cadrul intalnirilor de biserica a readus pentru doua duminci acest text in atentie.

Cartea “Reclaiming Love  – Radical Relationships in a Complex World” scrisa de Ajith Fernando si aparuta la Zondervan este aparte in contextul celor aparute despre acest pasaj. In primul rand datorita unui continut ce vine din inima unui om implicat in misiunea crestina. El nu face din dragoste un eveniment de casatorie sau un ingredient al altor momente importante din viata; el promoveaza si vrea sa afiseze dragostea in existenta cotidiana invitinadu-l pe cititor sa isi reconsidere pozitia fata de acest componenta esentiala a relationarii la Dumnezeu si la smenei: dragostea.

Inventarul atitudinilor legate de dragoste descopera multiple carente ale trairii crestine pe care un suflet onest le poate recunoste.

Accetuand dragostea-verb, atentia este captivata prin folosirea unor ilustratii si aplicatii practice nesofisticate si prospete.

 “Dragostea este ceea ce vom face in vesnicie. Viata presenta nu este decat un camp de exercitiu si aplicatie a acesteia.”

Potrivit autorului nu este o mai mare valoare decat o viata axata pe dragostea lui Dumnezeu si a aproapelui, recunoscand in acelasi timp cat de costisitoare-emotional poate fi o astfel de alegere.

Pentru Ajith Fernando centrul vietii crestine si expresia ei cea mai practica se regaseste in acest pasaj biblic.

Avand experinta indelungata a misiunii crestine in Sri-Lanka autorul expune una din marile provocari ale vietii sale: “Una din cele mai mari batalii teologice pe care le-am avut in viata mea a fost legata de faptul daca Dumnezeu poate intr-adevar schimba oamenii prin Harul Sau.“

Cartea poate fi parcursa ca un devotional – insa nici o citire expositiva nu este greu de realizat, fiecare capitol putand a fi inteles de sine statator.

“Reclaiming Love” exprima o invitatie la calatorie de la inima la inima dar  intr-o maniera complexa, provocatoare ce te deschide spre lucrarea de mangaire a Duhului Sfant.

Cartea poate fi cumparata de la

Amazon

Christianbook.com

This book was provided by Zondervan through the program called BookSneeze in exchange for an objective review.

Leave a Reply