saritura in-naltime

si ce face El acolo sus?

Multi dintre noi probabil si-au dat seama ca Isus nu mai este prim-prejur. Adica, El este intotdeuna cu noi si El niciodata nu ne va parasi dar El implineste aceastea prin Duhul Sfant. Isus din Nazaret ca persoana umana, in trup fizic, a iesit din umanitate – Fapte 1.8-9 – “…voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului. Dupa ce a spus aceste lucruri, pe cand se uitau ei la El, S-a inaltat la cer, si un nor L-a ascuns din ochii lor.”

Multe reprezentari grafice din secolele trecute imagineaza scena inaltarii Domnului cam la fel – ucenicii se uita la picioarele Sale ce dispar in nori. Actul in sine a fost anuntat de Isus drept unul necesar si bun in calitatea sa, pentru experienta crestina, intrucat dupa Inaltare prezenta Duhului Sfant in si printre cei credinosi sa devina o realitate vizibila. Dincolo de simpla intelegere teologica a acestui “transfer” cred ca ceea ce se intampla acum intr-un taram imaterial, neaccesibil noua, este mult mai important. Privind la un alt text din Scriptura intelegem ca Isus continua sa ne slujeasca, acolo unde este acum localizat, in rugaciune – Evrei 7.25 – “De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca traieste pururi ca sa mijloceasca pentru ei.”

Intr-o zi de celebrare a unui eveniment religios, Inaltarea(calendarul orthodox), sa nu uitam ca Isus mijloceste, se roaga pentru noi. Poate la fel cum s-a rugat si pentru Petru…( “Eu m-am rugat pentru tine, ca sa nu se piarda credinta ta.” – Luca 22:32)

Isus se roaga pentru tine sa vii spre El, sa te ajute sa te pocaiesti de pacatele tale, sa traiesti mai mult prin puterea si calauzirea Duhului Sfant, pentru viitorul tau. El te-a iubit, te iubeste si nu te uita. Oricum ti-ar fi ziua asta, oricum ai fi acum, plin de teama sau bucurie, ispitit sau biruitor – Isus se roaga pentru tine astazi. Si nu doar astazi…

Leave a Reply