saritura in-naltime

relatie nu doar afirmatie

“Intr-un veac rationalist, saturat de tehnologie si receptiv la nuantari liric-dramatice, Evanghelia isi are locul ei dar cati vor sa se gandeasca la cum sa o prezinte. Nu mai putem asuma doar ca oamenii au cumva un fundament crestin si doar asta conteaza – asa cum s-a facut in anii 60. Nu mai putem reduce credinta crestina la cateva legi spirituale  – cum s-a intamplat prin anii 70. Nu mai putem doar organiza un eveniment pe o arena centrala si invita la o decizie personala – un script de success si in anii 90.
Inainte de a survola orice noua metoda (cat ar fi ea de originala) bine ar fi sa nu cadem in greseala de a crede ca succesul evanghelizarii (promovarii Adevarului divin despre om si creatie) sta in ingeniozitatea noastra. Cred ca mai in toate ocaziile in care noi (sau altii) prezentam Evanghelia suntem cel putin a doua sau a treia marturie despre Dumnezeu pentru un omul respectiv; acceptarea acestei situatii ne aduce in fata faptul ca Duhul lui Dumnezeu este cel care coroboreaza oameni si evenimente toate spre Slava lui Dumnezeu si binele (salvarea) omului. In aceasta conlucrare cu Duhul Sfant noi trebuie a realizam de fapt o aliniere cu voia lui Dumnezeu in ansamblul lucrarii divine, pentru a vedea vre-un efect al eficientei marturiei noastre personale sau colective.
In realitatea postmodern-contemporana, marturia crestina este mai mult o calatorie decat un telefon de la o companie ce vrea sa-ti vanda vre-un produs. Evanghelistii pot fi perceputi usor ca agentii de vanzari ai unei companii “Cerul SA” care are o anumita norma de indeplinit pe fiecare zi.”
Mai multe intr-un material aparut in RomanianTimes – July 2013

1 Comment

  1. Numai un gand la care reflectez de ceva vreme
    C:red ca e potrivit si nu exagerat deloc sa spunem ca nasterea din nou ,sau regenerarea omului pierdut de la fata lui Dumnezeu este si a fost din totdeauna ( chiar daca noi am fost altfel invatati)UN EVENIMENT COSMIC ,in care omul are doar rolul de martor.Chiar si porunca Domnului Isus rostita celor 11 ucenici :Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile,botezandu-i in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh ,.a venit numai dupa afirmatia :Toata puterea mi-a fost data in cer si pe pamant( Matei 28:18,19.)

Leave a Reply