saritura in-naltime

si trupul conteaza – trupuri fara sex

Biserica-i-n vacanta…fiecare se bucura de soare si timpul liber cu familia in diferite locuri. Ca o unitate mobila in comunitatea locala trecem cumva din faza “peron de gara” la faza “sala de asteptare”.

Fiind ceva mai des prezent in “saladepeperonulgarii” asta am fost ispitit a livra pentru perioada ceva usurel, vaporos, gen mesaje de vacanta dar mi-am zis pana la urma informatia n-are timp liber si circula.

Lecturarea si meditarea la 1 Corinteni a ajuns la cap.15 si acolo sunt adevaruri prea importante pentru a fi tratate in matrice de concediu.

Vorbind recent despre trupuri viitoare si inviere am dorit a pastra atat limitele contextale cat si cele biblice fara a oferi deloc senzationalele deviante pocaito-fiction-ireale desprinse din tot felul de marturii ale unor experiente de moarte clinica, viziuni, etc.

A ramane in cadrul Scripturii ofera suficiente elemente remarcabile pentru un subiect obisnuit a fi tratat spumos cu senzational.

Realitatea ca suntem trupuri si asta conteaza este una din concluziile ce s-au desprins usor si care mi-a fost confirmat (e drept intr-o alta directie) si de materialul citit recent, Sex Without Bodies – Andy Crouch, Christianity Today, unde autorul pozitioneaza importanta trupurilor in spectul disputelor de nuanta sexuala ce abunda astazi in media.

Crestinismul este o religie reala, ce are de-a’face real si cu trupul. Sunt creat si exist ca o fiinta reala, fizica. Dumnezeu a ales pentru o vrme sa coexiste in trup uman, real, fizic. Isus Christos a fost real, a putut fi atins, strapuns…a inviat in mod fizic. La polul opus acestor afirmatii se afla gnosticismul si pretentiile unor spiritualizari absolute, fortate ale unor evenimente reale. Gnosticismul a fost mereu prim-prejurul crestinismului imbracand diferite forme, amenintand mereu natura realitatii de ordin fizic.

Recomand spre a fi parcurs Sex Without Bodies – Andy Crouch, Christianity Today

Leave a Reply