saritura in-naltime

review: God in slow motion

gismCum e sa citesti o carte folosind o tehnica cinematografica – asa as descrie pe scrut incercarea lui Mike Nappa ce a luat 10 texte din Evanghelii si  le-a intors pe toate partile oferind o perspectiva noua asupra unro intelesuri si aplicatii ce decurg din acele evenimente.

Isus nu se grabeste. Noi suntem cei cu nerabadarea. El nu se grabeste dar nu este lent, delasator. El are o alta perceptie asupra timpului si de aici rezulta o eficienta surprizatoare in alegerea momentului cat si a duratei intercatiunilor umane.

Mike Nappa se axeaza pe detalii ce pot scapa citiorului obisnuit de cu textul Evangheliilor cartea reusind a starni gustul de a citi ceea ce pare cunoscut intr-o maniera tihnita, nu pe fuga, nu doar in 10 minute zilnice devotionale ci intr-o  modalitate in care stai cu textul Evangheliilor aproape si incerci sa vizualizezi fiecare scena, fiecare exprimare.

In “God in Slow Motion” aparuta la Thomas Nelson Publishing, sunt examinate 10 intamplari din Evanghelii – nasterea lui Isus, femeia din Samaria, chemarea lui Matei, potolirea furtunii, femeia ce s-a atins de mantia lui Isus, Intrebarea lui Ioan Botezatorul, Invierea lui Lazar, spalarea picioarelor, crucificarea si invierea. Toate detaliile mici cumulate accentueaza in tensiunea prezentata caracterul lui Isus Christos si maniera sa de realtionare cu oamenii finalizata in transformea destinului acestora.

Spre exemplu iata din imprejurarea cu femeia(Matei 9) ce se atinge de imbracaminte luI Isus cateva detalii ce poate ti-au scapat:

  • Nici un autor de evanghelie nu mentioneaza numele ei;
  • Isus foloste in adresarea lui apelativul ”fiica”;
  • Ea este benficiara unei minuni fara a cere permisiunea lui Isus de a o face ci doar crezand ca El este capabil de asta si fara o confruntare fata in fata;
  • Dincolo de vindecare fizica femeai primeste acceptarea, sensul apartenentei si dragostea de care avea nevoie.

Cartea ofera premisele unei calaltorii provocatoare de citire si studiere a Scripturii.

 

De cumparat de la

Amazon

Christianbook

Chapters

Read a Free Chapter on NelsonFree.com

Disclosure of Material Connection: I received this book free from the publisher through the BookSneeze®.com <http://BookSneeze®.com> book review bloggers program. I was not required to write a positive review. The opinions I have expressed are my own. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission’s 16 CFR, Part 255

Leave a Reply