saritura in-naltime

cand Dumnezeu paraseste cladirea

Era prin ’98-’99 cand imi imprimasem pe un tricou si realizasem la birou un afis pe care scrisesem: “biserica tocmai a parasit cladirea, prinde-o din urma…”

Era mai mult decat un mesaj anti-trend; era despre invesitia in oameni mai mult decat in cladiri. Era despre idei noi de interactiune sociala si nu despre baricadarea dupa amvon. Pe vremea aceea (si mult dupa) fiecare lider religios local cauta sa stoarca cat mai multe finantari pentru contructii de cladiri/biserici – a lui sa fie cea mai mare, cea mai modern utilata, etc; ceea ce mi s-a parut este ca nimeni nu se gandea la cine o sa intre in viitor in acele locuri.

In fine, mi-am adus aminte de acel mesaj privind la un viitor documentar ce are un mesaj mai drastic de aceasta data: “cand Dumnezeu paraseste cladirea…”

Though the vast majority (77%) of Americans identify themselves as Christians, they have largely stopped attending church. LESS THAN 20% of the population now makes it to church in a typical week. Some 4000 churches are closing every year. It’s a major and unprecedented social upheaval.

detalii – www.whengodleftthebuilding.com

1 Comment

Leave a Reply