saritura in-naltime

fiti fericiti in 2015

Unul din lucrurile pe care le urmarim de-alungul vietii este fericirea. Si nu este nimic rau in dorinta asta; ceea ce devine discutabil este maniera de a intelege si gasi fericirea. Interesant ca si atunci cand nu verbalizam(exprimam) asta direct, noi tot fericirea cautam.
Cineva spunea ca daca fericirea ar fi o camera, holul dinaintea camerei ar trebui sa fie asa de mare incat sa-i curpinda pe toti oamenii. De fapt toti suntem in antecamera fericirii.
Atunci cand Isus Christos Domnul a atins acest subiect si a promis fericirea – la inceputul lucrarii sale publice, in cuvantarea de pe munte – el nu a fagaduit-o oricui. El a identificat caracteristicile, celor ce vor avea parte de aceasta binecuvantare.

  • Cei ce nu gasesc fericire in ei insisi; dimpotriva sunt umili in spirit, smeriti, gata sa recunoasca “sunt un nimeni”.
  • Cei ce nu gasesc bucurie in pacatele lor; cei ce mai degraba si le plang…
  • Cei ce nu gasesc fericirea in acumularile lor, in realizarile lor; cei ce sunt blanzi, nu laudarosi.
  • Cei ce nu g?sesc fericirea în a pofti dup? pl?cerile p?catului; mai degraba ei fl?mânzesc ?i înseteaz? de dreptate/neprihanire.
  • Cei ce nu gasesc fericirea in a-si solicita si cauta drepturile lor; mai degraba sunt iertatori, gata sa continue a sluji oameni intr-o maniera pe care acestia nu o merita.
  • Cei ce nu gasesc placere doar intr-o ajustare exterioara a comportamentului lor; dimpotriva acestia cauta curatirea inimii lor.
  • Cei ce nu gasesc fericirea in a-i lovi(chair si cu vorbe) pe cei din jur; dimpotriva ei gasesc placere in a face pace cu cei din jur.
  • Cei ce nu isi gasesc placerea in a fi adulati si aplaudati de multime; dimpotriva acestia cauta placerea in nepopularul Dumnezeu chiar daca asta inseamna dispret, batjocura, durere.

Cu alte cuvinte nu este fericire in a fi increzator in sine, iubitor de sine, mangaietor de sine, cautand totul numai in folosul tau, trecand cu vederea pacatele persoanale, egoist si ermetic, autoprotectiv.
Fericirea incepe sa apara in momentul in care ne intoarcem de la o preocupare cu eul nostru catre Mantuitorul nostru – prin puterea si harul Duhului Sfant.

“Ferice de poporul care sta astfel! Ferice de poporul al carui Dumnezeu este Domnul!”(Ps. 144:15)
Va doresc sa fiti fericiti in 2015!

Leave a Reply