saritura in-naltime

ce sa nu in 2015

1.Nu te ingrijora peste masura in 2015

Nu va ingrijorati, dar, zicand: “Ce vom manca?” sau: “Ce vom bea?” sau: “Cu ce ne vom imbraca?” Fiindca toate aceste lucruri Neamurile le cauta. Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti trebuinta de ele. Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Mat. 6:31-33).

De ce sa te ingrijorezi de neprevazutul 2015 gandind doar din perspectiva ta, anticipand, bazandu-te doar pe tine?  Ceea ce va contine acest nou an pentru fiecare dintre noi, nu ne este cunoscut inca. Putem doar sa anticipam cateceva…si ca oameni credinciosi ne putem increde ca tot ceeea ce Dumnezeu va ingadui va fi pentru binele nostru, pentru cresterea noastra spirtiuala. (Rom. 8:28-29). Cand apostolul Pavel vorbeste despre ceea ce e bun din perspectiva lui Dumnezeu, el vorbeste de ceea ce ne va ajuta sa fim mai asemenea  Domnului nostru, Isus Christos. Cele mai amare si neplacute momente din 2015 ne vor da sansa de a fi mai buni crestini, oameni mai credinciosi. Sa intampinam noul an fara teama.

  1. Nu te fali cu ceea ce speri de la 2015

Nu te fali cu ziua de maine, caci nu stii ce poate aduce o zi (Prov. 27:1). “…nu stiti ce va aduce ziua de maine! Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel, si apoi piere” (Iacov 4:14).

Nu te comporta ca si cum tu ai controla toate detaliile vietii tale. Stii preabine ca nu este asa, de fapt esti in controlul a foarte putine lucruri. Nu te gandi ca poti face si atinge ce vrei in anul ce vine. Nu esti atotputernic. Nu fii foarte increzator ca tot ceea ce visezi se va implini. Nu stii daca mai esti viu pana maine. Dimpotriva fii intelept si include-l pe Dumnezeu in ceea ce iti propui. “…ar trebui sa ziceti: “Daca va vrea Domnul, vom trai si vom face cutare sau cutare lucru” (Iacov 4:15). Indiferent de ce se întâmpla, voia lui Dumnezeu este întotdeauna cea mai buna pentru noi, pentru ca El este Atotecunoscator si in toate Bun.

  1. Nu irosi ce va cuprinde 2015

Nu irosi clipele ce le ai inainte doar pentru placerea ta proprie. Adu-ti aminte de bogatul care se gandea in sinea lui “…suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani; odihneste-te, mananca, bea si inveseleste-te!”Dar Dumnezeu i-a zis: “Nebunule! Chiar in noaptea aceasta ti se va cere inapoi sufletul; si lucrurile pe care le-ai pregatit ale cui vor fi?” (Luca 12:19-20).

Ce oportunitati a irosit omul acesta! Sa nu fim ca el. Indestularea il face pe om mai necredincios si nu mai credincios. El si-a folosit timpul, energia, resursele doar pentru el insusi. Cu ajutorul lui Dumnezeu potrivit darurilor pe care ni le-a dat, sa petrecem clipele anului 2015 spre glorificarea lui Dumnezeu. Sa folosim ocaziile pe care le vom avea in anul ce a inceput pentru a face bine la toti, si mai ales fratilor in credinta. (Gal. 6:10)

Leave a Reply