saritura in-naltime

cu dusmanul la capul patului…

Chiar de suntem casatoriti sau nu, in fiecare dimineata cineva sta la capul patului nostru. Pare prietenos, servil, amabil si de fapt pentru a-si atinge scopul este capabil de orice – chiar sa se transforme intr-un inger de lumina de va fii nevoie. El este cel care vrea sa ingreuneze marturia nostra crestina si sa opreasca maturizarea noastra spirituala. Iar daca dusmanul sufletelor noastre nu ne poate face sa fim necredinciosi, atunci va incerca sa nu fim eficienti in marturia noastra personala sau comuna.

Cum reuseste asta? Legandu-ne cu tot felul de lanturi. El iubeste sa ne vada incepand ziua impovarati si constransi de tot felul de legaturi la nivelul gandurilor si simtamintelor noastre – imobilizand orice imbold bun de a trai o noua zi liberi pentru Christos Domnul.

De fapt la un moment dat pot spune ca noi ne punem aceste lanturi asupra noastra; dusmanul n-ar avea nici o putere daca nu i-am permite. Daca ti se pare o exagerat da-mi voie sa explic in continuare.

In fiecare dimineata ne trezim restartand ritmul vietii la un pas accelerat. Primele imbolduri de viata ne ajuta a realiza nu doar unde ne-am sculat (ca si locatie) ci si cum poti merge mai departe prin grijurile zilei, ce intalniri ne astepta si ce ai de infaptuit. Cu mult inainte sa pasesti dincolo de usa casei ai experimentat deja un set de emotii catre cei pe care i-ai vazut sau pe care vei avea sa-i intalnesti.

Pentru cei care pleaca impovarati deja de manie, frica, teama, resentimente, descurajare – clipele de dimineata sunt pictaturi ale unei torturi sufletesti. Tot ce parea calm peste noapte a reaparut parca mai intens.

Din acest motiv cred ca trebui sa tratam serios momentele de dimineata si cum setam cadrul confruntarii spirituale pentru ziua ce incepe.

Dusmanul sufletelor noastre sta la capul patului gata sa ne inconjuare imediat cum ne-am trezit. Nu apare nici pe departe infricosator, dimpotriva pare chiar servil. Sta linistit, asteptand politicos sa il lasam sa ne influenteze si traseaza rabdator directia lanturilor ce ne vor incojura.

Serviabil ne pune la indemana gandului tot felul de lanturi ce putem a le purta peste zi, peste viata. Face asta intr-o maniera convingatoare asigurandu-ne parca de lipsa oricarei altenative. Si atunci cei mai multi clacam…Ce lanturi accepti sa iti devina imbracaminte peste inima?

Leave a Reply