saritura in-naltime

si Academia a luat-o razna rau de tot

…asta sub  imperativul “cine nu e ca mine este homofob si mai bine sa fie sters, blamat”.

Un apreciat profesor de filosofie de la Oxford, Richard Swinburne(81 de ani), a sustinut public o prelegere in cadrul unei conferinte organizate de Midwest Society of Christian Philosophers. Subiectul? Etica sexuala din punct de vedere crestin.

Profesorul s-a referit la homosexualitate in termeni precum disabilitate si conditie incurabila – cum a mai facut-o si in 2007 (de exemplu – https://www.amazon.com/Revelation-Metaphor-Analogy-Richard-Swinburne/dp/0199212473)

Bineinteles ca discursul a deranjat. Cel care este in present presedintele Midwest Society of Christian Philosophers, Michael Rea, filosof in cadrul Universitatii Notre Dame s-a grabit sa posteze pe contul personal de facebook o postare in care se delimiteaza de ideile profesorului  Swinburne, denigrandu-le subtil. Retineti ca era o conferinta a filosofilor ca impratasesc credinta crestina.

Ce m-a surpins este faptul ca prezentarea lui Swinburne nu se gaseste nicaieri de vizualizat, de citit, ca si cum nu ar fi fost niciodata spusa. Sa fie interzisa? De ce filosofii se grabesc sa-si ceara iertare in numele “politically correct” in loc sa ofere la ideile exprimate de Swinburne  un raspuns, un eseu ceva in care sa contrargumentezi idelile exprimate. Nu asa se practica pana de curand? Acum se trece direct la blamare si mazilire…

Organizatorii ofera in schimb scuze si delimitari. Deloc de neglijat este faptul ca majoritatea crestinilor care il balameaza pe Swinburne sunt de nuanata progresist-stangista. Aferim!

Leave a Reply