saritura in-naltime

ne-am hacuit si Craciunul asta

In timp ce isi asorteaza pentru Halloween bomboanele, party-urile si costumele sa fie “politically correct” – adica nu cu hitlerisme, misoginisme, antievreisme, etc. – canadienii mei au ratat ocazia a pretui multumirea ca radacina a schimbarilor din viata. Nu stiu daca am fost salutat de 10 oameni cu “Happy Thankgiving!” iar celor ce le spuneam asa zambeau parca oarecum jenati.

La suprafata politetea si multumirea exista dar sub pojghita aparentelor  – invidia, rautatea si privirile piezise ritmate cu injuraturile nespuse, colcaie. E legitim sa te intrebi de ce “alergam” dupa sarbatori si ni le dorim legitim  daca nu le mai pretuim esenta, substanta.

Si ca nonsensul sa devina obinsuinta, unele magazine au inceput sa vanda articole, materiale si “alte cele” pentru Christmas. Uite de asta as interzice colindele a fi difuzate pana in la finalul primei saptamani din Decembrie. Le trivializam inspiratia.

Mai jos o idee nastrusnica de a folosi casele de marcat pentru a interpreta colinde…desteapta ideea, amaraciunea si tristul adevar ramane: ne-am hacuit si de Craciunul asta.

Leave a Reply