saritura in-naltime

Cu tranzitia la pas…

De-a lungul timpului in viata mea si a celor din jur am putut observa un element constant: tranzitia. Romanii ca natie se definesc in ultimii 20 si de ani ca fiind un popor in tranzitie. Indiferent la ce nivel are loc, ca este vorba de locuri de munca sau oportunitati ori esecuri, tranzittia este elementul de legatura din care mereu te intrebi ce-i de castigat si ce-i de pierdut.

Tranzitia poarta cu ea elemente complexe de nesiguranta, retinere, frustrare, un amalgam emotional in care te izbesti de amintiri intrucat lucrurile de la care te muti au solicitat investitii serioase la nivelul inimii, gandurilor si nu e intotdeauna usor sa lasi in urma ceea ce parea de nelasat in urma…

Dincolo de toate e bine sa intelegem ca tranzitiile sunt inevitabile si imposbil de ocolit. Indiferent daca treci bine ori nu prin ea, tranzitia este acolo, elementul constant ce insaileaza vietile noastre una de alta.

Frematul informational aduce rapiditate in parcurgerea si incepera schimbarilor. Tanzitia inseamna poate pentru unii nestatorncie, lipsa de stabilitate si in mare parte asa este. Insa fiecare tranzitie are partea ei luminoasa pe care mi-as dori sa nu o pierdem.

Intr-un fel este nerecomandabil sa te plangi de binele ce a trecut sau de perioada buna pe care o inchei. Bucura-te de ceea ce urmeaza. Fii deschis la noile provocari si angajamente, si nu te plange de prezent.

Oportunitatile trecute pana s-au stabilizat si s-au implinit in ritualul zilnic pareau mari probleme. Pana la urma le-am numit binecunvantari. Ce-ai zice sa numim oportunitatile si schimbarile prezente drept binecuvantari inca de la inceput nu doar dupa ce au trecut. Totul este ingaduit de Dumnezeu si El cunoaste sensul si valoarea fiecarei clipe. Vrea sa imi transmita si mie acest bine valoric si ma invita la un act de credinta in a vedea prezentul spre viitor ca un pas benefic indiferent de cum arata acesta in prezent.

………………………………………………..

Daca consideram tranzitile o perioada innourata a vietii, sa intelegem ca norii pot sa ne ascunda o realitate care exista dincolo de ei si pe care ochiul nostru, perceptia nostra fizica, nu o poate vedea pentru moment.

 

 

mai multe prin Romanian Times

Leave a Reply